Aktier: Wall Street køber også Draghi-optimismen

Udsigt til væksttiltag fra Den Europæiske Centralbank og en stigning i olieprisen er med til at give en forsigtigt positivt start på onsdagen på Wall Street.

De tre toneangivende amerikanske aktieindeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - ligger efter få minutters handel alle til en stigning på 0,4 pct.

Det er blandt andet en spejling af den forsigtigt positive aktiestemning, der har hersket i Europa meget af dagen op til torsdagens rentemøde i - og potentielle væksttiltag fra - Den Europæiske Centralbank (ECB).

Tirsdag bød ellers på en opbremsning i den seneste tids fremgang for S&P 500-indekset, der var steget fem handelsdage i træk og generelt har været i opdrift i en lille måned, men onsdag er handlernes optimisme så småt tilbage.

- Vi venter på ECB og på Federal Reserve (USA's centralbank, red.) næste uge - markedet vil være afventende, indtil det får mere klarhed fra de to møder. Men tydeligvis er der forhåbninger om ECB's evne til at levere. Vi er stadig i en volatil fase for aktiemarkederne, udtaler investeringschef Francois Savary fra schweiziske Prime Partners til Bloomberg News.

Forventningerne til ECB's chef Mario Draghi er, at renten vil blive sænket for at støtte det spage økonomiske opsving i regionen, hvilket også kan smitte af på USA's økonomi. Samtidig tror mange, at ECB vil spæde til med yderligere væksttiltag, eksempelvis større opkøb af obligationer.


På nøgletalsfronten har investorerne ikke meget at tage stilling til, da både mandag og tirsdag var stort set uden interessante økonomiske data, og onsdagens mest ophidsende tilbud er den månedlige status for engroslagrene i USA, der offentliggøres kl. 16.


Dog kan investorerne skue til en stigning i olieprisen, som er steget mere end 2 pct. og tilbage over 40 dollar, når det gælder Brent-olien, mens dyk i priserne på kobber, zink og ædelmetaller trækker i modsat retning.

Chipotle Mexican Grill er et af de selskaber, der tiltrækker sig særlig opmærksomhed - men ikke af nogen positiv grund. Fastfoodkæden har været tvunget til at lukke en restaurant i staten Massachusetts midlertidigt af frygt for et udbrud af norovirus. Burritoaktien falder 2,4 pct. til 511,76 dollar.


/ritzau/FINANS