Aktier: Wall Street klatrer langsomt højere

Der er så småt fremgang at mærke på Wall Street, hvor de store amerikanske aktieindeks starter dagen med lidt fremgang.

Foto: BRENDAN MCDERMID

Det toneangivende S&P 500-indeks starter dagen 0,3 pct. højere og ligger dermed til at stige for tredje dag i træk. Indekset er på sit højeste niveau siden juli og snublende tæt på højeste kurs nogensinde, som blev sat i maj 2015.

Dow Jones-indekset og det teknologi- og biotektunge Nasdaq-indeks viser fremgang i samme størrelse. Det er blandt andet energisektoren, der trækker for på grund af højere oliepriser.

Markedet har desuden fået lidt medvind denne uge, efter at centralbankchef Janet Yellen mandag sagde, at den amerikanske økonomi gør fremskridt. Alligevel regner de fleste økonomer ikke med en rentestigning ved centralbankens møde i juli, især efter et skuffende nøgletal for arbejdsmarkedet i fredags.

På regnskabsfronten leverede canadiske Lululemon, der er kendt for at producere tøj til yoga og lignende aktiviteter, et blandet sæt resultater for sit første regnskabskvartal. Indtjeningen var dårligere end ventet, og aktien startede med at falde i formarkedet, men efter at have svedt over tallene har markedet rettet aktien til et løft på 1,2 pct.

Verifone, der lavere betalingsløsninger, falder hele 29 pct. efter en kraftig nedjustering tirsdag aften, der har fået flere analysehuse til at nedjustere forventningerne til aktien.

Dagen er tom for vigtige økonomiske nøgletal - eneste fikspunkt i kalenderen er opdateringen over de amerikanske olielagre klokken 16.30 dansk tid, der kan påvirke olieprisen og dermed de meget oliefølsomme aktiemarkeder.