Aktier: Wall Street kan følge Europas grønne slipstrøm

Der er udsigt til, at de amerikanske børser vil lette med stigninger, når onsdagens handel indledes klokken 15.30 dansk tid.

Læs mere
Fold sammen

Dermed vil de amerikanske aktiehandlere lægge sig i slipstrømmen på deres europæiske kolleger, der onsdag lader til at have rystet bekymringerne efter tirsdagens tyrkiske nedskydning af et russisk kampfly af sig.

Futures på S&P 500 indikerer en stigning på 0,2 pct. Nasdaq ligger til at blive hævet med 0,3 pct. Og Dow Jones ser ud til at gå frem med 0,2 pct.

Stigningerne vil komme, efter at de tre store indeks - i lighed med det russiske kampfly - dalede i løbet af tirsdag. Indeksene endte dog dagen med beskedne stigninger.

Den genfundne optimisme lader til at komme som følge af, at Nato ledet af den amerikanske præsident Barack Obama har meddelt Rusland og Tyrkiet, at det er nødvendigt, at de to lande lægger deres uoverensstemmelserne til side for i stedet sammen med Nato at koncentrere sig om kampen mod den islamiske bevægelse Islamisk Stat.

På selskabssiden bærer de amerikanske markeder præg af, at regnskabssæson er ved at være slut for denne gang. Der er dog nyt fra blandt andre den amerikanske landbrugsmaskineproducent Deere, der havde tilbagegang i både omsætning og indtjening i regnskabsåret 2014/15. Resultatet for fjerde kvartal var dog bedre end ventet. I formarkedet stiger aktien med 4,5 pct. til 79,80 dollar.

Der også regnskabsnyt fra computergiganten Hewlett-Packard, der missede analytikernes estimater for indtjening per aktie med 4 cent. Også omsætningen skuffede i forhold til analytikernes forventningerne. I formarkedet falder aktien med 8,6 pct. til 13,38 dollar.

En time før børserne på Wall Street åbner, kom der er en hel håndfuld nøgletal fra den anden side af Atlanten. Det gjaldt blandt andet tal for det personlige forbrug, ordreindgang af varige goder, nytilmeldte ledige, salg af nye boliger og det såkaldte Michigan-tillidsindeks. De var blandede og lod ikke til at påvirke handlen i det amerikanske formarked.

Senere på dagen kommer et af dagens vigtigste nøgletal fra den anden side af Atlanten - den såkaldte PCE-prisdeflator, der er det inflationsmål, som den amerikanske centralbank ventes at holde særligt øje med.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk