Aktier: Wall Street inspireres af europæisk optimisme

Ligesom deres europæiske kolleger ser de amerikanske aktiehandlere med positiv opmærksomhed på udviklingen i forhandlinger om den græske gældskrise, hvor et udspil fra den Grækenlands regeringsleder, Alexis Tsipras, er blevet positivt modtaget i Bruxelles.

Handlen med futures i de tre toneangivende amerikanske aktieindeks tyder på stigninger fra handelsstart mandag eftermiddag. Futuren på det brede S&P 500-indeks stiger 0,7 pct., mens futures på det teknologitunge Nasdaq og Dow Jones ligger henholdsvis 0,8 pct. og 0,7 pct. højere.

På selskabsniveau samler opmærksomheden op til åbningen sig blandt andet om Williams Cos., der stiger 27,7 pct. i formarkedet. Energiselskabet har afvist et overtagelsestilbud på 48 mia. dollar fra pipelineinvestoren Kelcy Warren.

Også Cigna Corp har afvist et overtagelsestilbud, som var på 47 mia. dollar fra Anthem Inc. En fusion ville resultere i USA's største sygekasse. Cigna-aktien stiger 7,2 pct. i formarkedet.

Der kan også være andre sygekassefusioner undervejs:

Ifølge Wall Street Journal har Aetna for nyligt fremsat et tilbud i kulissen til Humana. Desuden skal USA's største private sygekasse Unitedhealth ifølge Wall Street Journal være interesseret i at købe Aetna. Ifølge den amerikanske finansavis kan megafusionerne medvirke til at dæmpe konkurrencen på markedet for sygeforsikringer. Modsat kan sygekasserne henvise til, at de via stordriftsfordele kan reducere kundernes omkostninger. Humana-aktien stiger 2,6 pct. i formarkedet, mens Unitedhealth-aktien mister 0,7 pct.

Micron Technology mister 1,5 pct. foranlediget af en nedgradering af anbefalingen hos Morgan Stanley til "sælg".