Aktier: Wall Street indleder med klare fald

Den negative stemning fra de asiatiske og europæiske aktiebørser har bredt sig til Wall Street, hvor de ledende indeks torsdag er åbnet med klare fald.

Læs mere
Fold sammen

Det er de skuffende kinesiske handelstal, der blev offentliggjort natten til torsdag, der har lagt fundamentet til fald.

Det brede S&P 500-indeks ligge efter fem minutters handel 0,7 pct. lavere i 2125,61, Dow Jones falder 0,6 pct. til 118.037,27, mens Nasdaq-indekset har startet dage 0,7 pct. lavere i 5200,09.

Den kinesiske eksport viste sig i september at være faldet langt mere end ventet med 10 pct. på årsbasis opgjort i dollar. Også importen udviklede sig svagere end ventet.

- Det er et advarselssignal om, at verdens næststørste økonomi mister momentum, men det indikerer samtidig en skrøbelig global efterspørgsel, skriver chefmarkedsstrateg Hussein Sayed fra Forex Time ifølge CNN i et notat.

Aluminiumsproducenten Alcoa falder i den indledende handel med 2,8 pct. til 26,36 efter de kinesiske nøgletal og fortsætte dermed nedturen efter selskabets regnskab tidligere på ugen. Tirsdag faldt Alcoas aktie med 11,4 pct., mens den onsdag dykkede yderligere 2,9 pct.

Delta Air Lines er også føjet ind i finansmarkedets uvejr og falder fra åbningen 2 pct. til 38,49 dollar trods offentliggørelsen af et regnskab for tredje kvartal, der med et justeret overskud per aktie på 1,70 dollar overgik analytikernes forventninger på 1,65 dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Bedre går det for aktien i jernbaneselskabet CSX Corp. Selskabet fremlagde et godt regnskab efter lukketid onsdag og stiger fra start torsdag med 0,3 pct. til 30,31 dollar. Strømmen af regnskaber tiltager de kommende dage. Analytikere forudser et fald i overskuddene på 1,6 pct. i kvartalet for selskaberne i S&P 500.