Aktier: Wall Street indhentede internationale stigninger

De amerikanske aktiemarkeder var tirsdag tilbage for fuld udblæsning. Investorerne skulle indhente de kraftige stigninger, som de europæiske og især de asiatiske markeder havde i løbet af mandagens amerikanske Presidents' Day helligdag.

De amerikanske aktiemarkeder var tirsdag tilbage for fuld udblæsning. Investorerne skulle indhente de kraftige stigninger, som de europæiske og især de asiatiske markeder havde i løbet af mandagens amerikanske Presidents' Day helligdag. Fold sammen
Læs mere
Foto: ANDREW GOMBERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S&P 500-indekset sluttede med et plus på knap 1,7 pct. til 1895,58, og de tunge aktier i Dow Jones øgede 1,4 pct. til 16.196,41. Teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset var dagens topscorer med en stigning på 2,3 pct. til 4435,96.

»Det vi ser, er de amerikanske markeders forsøg på at følge op på de stigninger, som resten af verden oplevede i går (mandag, red). Olieprisudviklingen er stadig vigtig, men jeg tror, at det overordnede fokus er skiftet til finansaktierne. Investorernes fokus er på konsekvenserne af den negative renter, som spredes rundt omkring i verden, og den påvirkning, som det kan have på bankernes overskud,« siger investeringschef Peter Jankovskis fra Oakbrook Investments i Illinois til Bloomberg News.

Onsdag morgen er børserne i Fjernøsten startet med en mere negativ udvikling, hvilket trækker de amerikanske aktiefutures ned med 0,2-0,3 pct.

Tre ud af de fire bedste sektorer i S&P-indekset tirsdag var forbrug, finans og teknologi. De tre segmenter har været de mest faldende i årets indledende nedtur.

Banksektoren, som har været årets suveræne boksebold, fortsatte nordover efter sidste uges kraftige hop, i kølvandet af JP Morgans topchefs kontante afvisning af den seneste tids frygt for ny uro blandt bankerne.

Citigroup steg 3,7 pct., og Bank of America øgede 2,2 pct., mens JP Morgan Chase sluttede dagen med et plus på 1,5 pct.

Fra oliemarkedet var der forlydender om, at der er opnået enighed blandt olieministrene fra Qatar, Rusland, Saudi-Arabien og Venezuela om at fastfryse produktionen på niveauet fra den 11. januar, forudsat at andre producentlande deltager. De fire lande vil mødes med Irak og Iran onsdag for yderligere samtaler.

Exxon Mobil steg 0,2 pct., og Chevron lukkede med et plus på 0,5 pct.

De stabiliserede oliepriser smittede af på hele råvarespektret, hvilket trak mineselskaberne op. I sektoren fik Freeport McMoran ekstra opmærksomhed efter at have solgt yderligere andele i en af selskabets største miner til Sumitomo Metal Mining i en milliardhandel. Aktien steg 15,2 pct.

Dagens topscorer var dog rabatkupon-koncernen Groupon. Den kinesiske e-handelsgigant Alibaba har investeret i 33 mio. Grouponaktier, og den besked sendte kupon-virksomheden op med ikke mindre end 41,2 pct.

Regnskabssæsonen nærmer sig sin afslutning, og hidtil har omkring 75 pct. af virksomhederne i S&P overgået resultatforventningerne, mens knap halvdelen har gjort det bedre end estimeret, når det gælder omsætningen.