Aktier: Wall Street indfrier varsel om positiv åbning

Den amerikanske aktiehandel indfrier det varsel om en positiv åbning, som kunne trækkes af handlen med futureskontrakter før handelsstart onsdag eftermiddag.

Læs mere
Fold sammen

I det brede S&P 500 indeks stiger 330 aktier fra start, mens 116 falder, rapporterer Bloomberg News. S&P 500-indekset stiger 0,2 pct. efter de første handler, mens det teknoligibaserede Nasdaq-indeks løftes 0,4 pct. De tunge Dow Jones-aktier stiger samlet 0,4 pct.

Bag sig havde handlerne den private ADP-arbejdsmarkedsrapport, der viste en stigning i beskæftigelsen på 201.000 i maj mod en ventet stigning på 200.000. Rapporten ses som en indikator for den officielle arbejdsmarkedsrapport, som udsendes fredag.

I en periode med få og overskuelige selskabsnyheder tiltrækker nøgletallene sig særlig interesse som inspiration for forventningerne til rentetiltag fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

- Nøgledata fra det amerikanske arbejdsmarked kan i denne uge bringe bekymringer for en renteforhøjelse fra centralbanken tilbage i forgrunden, siger aktiestrateg Ralf Zimmermann i Bankhaus Lampe til Bloomberg News.

Selskabsspecifikt bringer Synchronoss Technologies sig til scenekanten med med en stigning på 17,3 pct. fra handelsstart, efter at selskabet ifølge Wall Street Journal er i færd med at sælge sig selv for mere end 2 mia. dollar.

Sportstøjproducenten G-III Apparel Group løftes 6,9 pct. efter salgsestimater, der overstiger analytikernes forventninger.

Smykkeselskabet Vera Bradley kom med et skuffende regnskab før åbningen. Selskabet venter en indtjening per aktie i år på 64-74 pct., mens markedsestimatet ifølge Bloomberg News lød på 83 cent. Aktien falder 9,6 pct.

Detailkæden Five Below venter med sit regnskab til efter markedslukning, men indleder handelsdagen med en stigning på 0,1 pct.

/