Aktier: Wall Street i venteposition inden jobrapport

De amerikanske aktieinvestorer trak sig tilbage torsdag efter en uge med usædvanlig høj omsætning og markedsvolatilitet.

Foto: LUCAS JACKSON. Der er stor usikkerhed om den amerikanske jobrapport, som ventes offentliggjort senere på dagen (4/9).
Læs mere
Fold sammen

Det var trods Den Europæiske Centralbanks nye indikationer om eventuelle yderligere kvantitative lempelser.

Men ingen ønskede at tage flere risikobetonede papirer på bøgerne inden fredagens vigtige amerikanske arbejdsmarkedsrapport, og med de kinesiske spillere ude af billedet, da de kinesiske markeder holder lukket såvel torsdag som fredag, var påvirkningen derfra ikke eksisterende.

S&P 500-indekset lukkede torsdag med en stigning på 0,1 pct. til 1951,13. De tunge aktier i Dow Jones øgede også 0,1 pct. til 16.74,76, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset modsat endte dagen med et fald på 0,4 pct. i 4733,50.

Omsætningen kom efter en uge med usædvanlig høj aktivitet ned på det normale niveau med 835 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen omsatte 1,8 mia. aktier.

- Markeder udviser stor forsigtighed ikke bare op til jobrapporten, men også op til den lange weekend. Draghi gav anledning til en vis forsigtighed på markederne, men nu afventer investorerne så absolut i morgen (fredag, red.), siger portefølje manager Tim Ghriskey fra Solaris Asset Management til Bloomberg News.

Usikkerheden om dagens arbejdsmarkedsrapport giver sig udslag i fald i de amerikanske aktiefutures, der ved 6-tiden fredag morgen ligger i minus med 0,6 pct.

Fra nøgletalsfronten var der skuffelse over flere nytilmeldte ledige end ventet. 282.000 amerikanere meldte sig som førstegangs ledige i sidste uge, hvor et estimat udarbejdet af Bloomberg News indikerede 275.000 nye ledige.

Til gengæld var de amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM non-manufacturing, med 59,0 lidt bedre end ventet. Analytikerne havde forudset et fald til 58,2 fra julis 60,3.

For selve aktiesegmenterne var torsdagen lidt blandet, men telekommunikation var blandt de, som kom bedst ud af dagen med stigninger til Verizon og AT&T på omkring 0,5 pct.

Modsat var der ganske negativ indstilling til teknologisektoren, der med en rød afslutning vejede tungt i Nasdaq-indekset. Apple faldt næsten 2 pct., og Netflix, der gennem de fire foregående dag er sluttet i negativt territorium, fik lagt yderligere 4 pct. til den negative stime.

Netflix er ramt af udsigten til konkurrence fra giganter som Apple, Google og Amazon på området for tv-streaming.

Nederst i S&P 500 lå Joy Global efter et fald på næsten 15 pct. Virksomheden, der producerer udstyr til mineindustrien, måtte ty til en nedjustering af forventningerne i et på alle måder skuffende regnskab.

Tesla Motors annoncerede, at elbil-producentens sportsversion Model X lanceres den. 29. september. Alligevel faldt aktien 0,9 pct.

Biotekselskabet Geron meldte om positive studieresultater for det blodmiddel, som udvikles i samarbejde med Johnson & Johnson. Aktien blev belønnet med godt 13 pct.s stigning.