Aktier: Wall Street i lille plus trods ECB-skuffelse

De amerikanske børser er åbnet med mindre stigninger trods indikationer om det modsatte op til handelsstart. Skuffelsen fra Den Europæiske Centralbank (ECB) kunne alligevel ikke holde de amerikanske indeks under nulpunktet.

Handelen med futures indikerede ellers fald på 0,2 til 0,4 pct. for de store Wall Street-indeks, efter at ECB mod forventningerne kun sænkede indskudsrenten i eurozonen med 10 basispoint til minus 0,30 pct.

At centralbankchef Mario Draghi også lancerede en forlængelse af ECB's opkøbsprogram med minimum et halvt år og lovede, at banken er klar til at tage "alle værktøjer" i brug for at løfte eurozonens inflation, hjalp i første omgang ikke.

Men stemningen er blevet gradvist bedre, og knap et kvarter efter børsåbning ligger det brede S&P 500-indeks 0,2 pct. højere, mens Nasdaq-indekset stiger 0,3 pct., og Dow Jones-indekset går 0,1 pct. frem.

Nu retter fokus sig mod kommentarer fra den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, som kl. 16 dansk tid taler for de amerikanske politikere og måske vil komme med indikationer for centralbankens planer for dens næste rentemøde om knap to uger.

Her er der, modsat ECB, forventninger i markedet om en renteforhøjelse.

Blandt enkeltaktierne har stormagasinkæden Sears aflagt et regnskab, hvor omsætningen fortsat faldt, men underskuddet var mindre end frygtet.

Den sammenlignelige omsætning faldt 9,6 pct. i Sears-butikkerne og 7,5 pct. i lavpriskæden Kmart, som også ejes af samme firma, og alt i alt dykkede salget hele 20 pct. - også på grund af butikslukninger og frasalg.

Sears Holdings-aktien stiger 1 pct. i den tidlige handel.

/ritzau/FINANS

 

Mathias Stigsgaard +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk