Aktier: Wall Street i hopla med gevinster til it og finans

De amerikanske investorer fik en del af de seneste dages tab tilbage onsdag, hvor især de hårdt ramte it-aktier vendte rundt og skød i vejret.

Arkivfoto.
Læs mere
Fold sammen

Også finanspapirerne gjorde det godt efter stigninger i blandt andet JP Morgan og Bank of America, og dagen endte som en af de bedste for Wall Street i mere end to måneder.

S&P 500-indekset sluttede onsdag med en gevinst på 0,9 pct. i 2440,69. Det tunge Dow Jones-indeks steg knap 0,7 pct. og lukkede i 21.454,61, mens Nasdaq-indekset kunne bogføre en gevinst på ikke mindre end 1,4 pct. til indeksværdien 6234,41.

Investorerne revurderede virkningen af Senatets forsinkelse af sundhedsreformen og dens indvirken på præsident Donald Trumps dagsorden.

»Markedet har haft problemer med værdisætningen, men det har haft endnu større problemer i forbindelse med fald. Det ser ud til, at enhver negativ periode meget hurtigt bliver mødt med nye købere. Renterne er stadig meget lave, og mange investorer ser ikke mange muligheder for investeringer andre steder end i aktier,« vurderer chefstrateg Rick Meckler fra Libertyview Capital Management i New Jersey over for Reuters.

Torsdag morgen ligger de asiatiske markeder med en generel positiv undertone. De amerikanske futures spejler udviklingen med stigninger på omkring 0,2 pct.

FINANS OG IT-PAPIRER I TOP

Efter flere dage med storudsalg i it-sektoren vendte køberne tilbage onsdag. Apple og Facebook steg 1,5 pct. og 1,8 pct., mens Googles moderselskab, Alphabet, lukkede med et plus på 1,4 pct., og dermed gav lidt lindring til investorerne oven på tirsdagens øretæve i forlængelse af EU-konkurrencemyndighedernes megabøde for misbrug af selskabets dominerende stilling.

It-sektoren steg samlet 1,3 pct.

Endnu bedre gik det finanspapirerne. Bankaktierne gav dagens største bidrag til stigningen i S&P 500-indekset med et sektorplus på 1,8 pct.

Den rentefølsomme sektor blev hjulpet af en stigning i afkastet af de tiårige T-bonds og en udvidelse af forskellen mellem de kortere- og længereløbende amerikanske statsobligationer.

»Vi har fået kommentarer fra forskellige Federal Reserve-topfolk om, at de holder fast i stramningscyklussen, og det har været en stor drivkraft for finanssektoren,« siger investeringschef Peter Jankovskis fra Oakbrook Investments i Illinois til Reuters.

Bankerne nød samtidig godt af stresstestresultater fra Federal Reserve, og sektorens stigninger fortsatte i eftermarkedet i kølvandet af forbundsbankens godkendelse af planer fra de 34 største amerikanske banker om at bruge ekstra kapital til aktietilbagekøb, udbytte og andre investorvenlige formål.

JP Morgan Chase, Bank of America og Wells Fargo steg 2,0-2,6 pct.

Dagens sorteper blev forsyningsselskaberne, der eller har været brugt som parkeringsplads for ledig likviditet under de seneste dages kursfald. Sektoren droppede knap 1 pct.

Blandt enkeltaktierne var der kort før lukketid kraftig stigning i kontorforsyningskæden Staples. Reuters rapporterede om en opkøbstilbud på 10,25 dollar per aktie fra kapitalfonden Sycamore, og reaktionen var en stigning i Staples-aktien på 8,5 pct. til 9,94 dollar.