Aktier: Wall Street holdt skindet på næsen

De amerikanske aktieinvestorer klarede skærene mandag på Wall Street. En negativ indledning på dagens handel blev vendt til mindre stigninger, uden at der var tale om signifikante nyheder fra hverken økonomiske nøgletal eller det politiske spektrum.

Kun det græske valg spillede investorerne et puds, idet de forsøgte at finde ud, hvilken rolle det kan spille for finansmarkederne.

- Vi står ved et vendepunkt i markedet. Der skal mere til for at flytte markedet op på højere niveauer. Investorerne forsøger at fordøje alle oplysninger og forsøger at finde hoved eller hale i det. Og så var der lige det græske valg, selv om det ikke var den store overraskelse, siger chefinvesteringsofficer Bill Schultz fra McQueen, Ball & Associates til Bloomberg News.

Mandag sluttede med en stigning i S&P 500-indekset på 0,3 pct. til 2057,09. De tunge aktier i Dow Jones lukkede med et marginalt plus i 17.678,70, mens Nasdaq-aktierne sluttede dagen med en stigning på 0,3 pct. til 4771,76.

Small Cap-aktierne i Russell 2000-indekset lukkede så godt som uændret i 1200,74.

De kommende dage byder på en del vigtige begivenheder i USA med centralbanken Federal Reserves rentemøde i centrum. Trods det normalt kraftigt isolerede amerikanske syn på økonomien kan Federal Reserve næppe undgå at se på dollarens voldsomme styrkelse og den udfordring, der kommer fra den Europæiske Centralbank (ECB) og i Bank of Japan, når det gælder pengepolitikken.

Blandt de få selskabsspecifikke nyheder var, at emballageproducenterne Meadwestvaco og Rock-Tenn har indgået en fusionsaftale med en værdi på 8,4 mia. dollar. Det vil skabe verdens næststørste emballageproducent, og Rock-Tenn-aktien lukkede med en stigning på 6,1 pct., mens Meadwestvaco-aktien steg 14 pct. i dagens løb.

Texas Instruments og Microsoft offentliggjorde regnskaber efter børstid.

Texas Instruments kom rigtigt godt ud af sidste del af 2014 med et resultat på 0,76 dollar per aktie eller 7 cent mere end analytikernes estimater.

Omsætningen løb som ventet op i 3,3 mia. dollar, og med en ventet indtjening per aktie i første kvartal i intervallet 0,59-0,67 dollar per aktie kvitterede markedet med at sende aktien 0,5 pct. op i eftermarkedet.

It-giganten Microsoft lå generelt på linje med forventningerne. Men selv om der var tale om et justeret overskud per aktie på 0,77 dollar i forhold til analytikernes forventninger om et overskud på 0,75 dollar per aktie, gemte der sig skuffelser bag tallene. Microsoft faldt 4,3 pct. i eftermarkedet.

I ugens løb følger regnskaber fra store selskaber som Pfizer, Procter & Gamble, Apple, Facebook, Boeing, Google og 3M.

Tirsdag morgen ligger de amerikanske aktiefutures med små fald på under 0,1 pct. i Asien.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk