Aktier: Wall Street har kurs mod nye højder

Der er god stemning på det amerikanske aktiemarked mandag, hvor investorerne fortsætter med at have stor appetit på aktier.

Læs mere
Fold sammen

Efter få minutters handel stiger markedet med 0,2-0,4 pct., hvis man ser på udviklingen i de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, der alle har kurs mod lukkerekord, hvis udviklingen holder resten af mandagen.


Markedet har været i god gænge, siden præsident Donald Trump i sidste uge varslede massive skattelettelser, hvilket kan komme virksomhedernes bundlinjer til gode.


På de store linjer er der forholdsvis roligt mandag, og investorerne kan i stedet se frem mod tirsdagens tale fra Janet Yellen, der er chef for den amerikanske centralbank.

Hun skal tale for politikerne i Kongressen, og der vil især blive lyttet efter indikationer for, hvornår centralbanken næste gang har i sinde at stramme sin pengepolitik og dermed hæve renterne.


Verdens største producent af kopilægemidler, israelske Teva Pharmaceutical Industries, der er noteret i USA, er blandt mandagens få regnskabsaktuelle selskaber.


Selskabet havde i fjerde kvartal af 2016 en omsætning på 6,5 mia. dollar. Det var dermed bedre end ventet, da analytikere ifølge Bloomberg News havde sat næsen op efter et salg på 6,25 mia. dollar.


På bundlinjen kom Teva i hus med en indtjening per aktie på 1,38 dollar mod forventningen om 1,35 dollar per aktie. Aktien stiger 4,7 pct.


I samme sektor har Allergan, der blandt andet er kendt for Botox, budt på Zeltiq Aesthetics, som laver fedtsugere, til en samlet pris på 2,48 mia. dollar.


Allergan-aktien stiger 0,4 pct., mens Zeltiq åbner hele 12,6 pct. højere i 55,60 dollar - 0,90 dollar under buddet fra Allergan.


I en anden boldgade har der været tal fra ejeren bag Burger King, Restaurant Brands International.


Selskabet sluttede 2016 en anelse bedre end ventet, da overskuddet per aktie lød på 0,44 dollar, hvor aktieanalytikerne ifølge Bloomberg havde spået et plus på 0,42 dollar. Aktien stiger 1,6 pct. fra start.


Regnskab har der også været fra Scorpio Tankers, der ligesom de danske rederier Torm og Norden tjener penge på at fragte olie.

Rederiet fik et minus på 0,18 dollar per aktie i fjerde kvartal mod et ventet tab på 0,20 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Til gengæld er udbyttet en markant skuffelse for investorerne. For hele regnskabsåret 2016 stilles aktionærerne et udbytte på 1 cent per aktie i udsigt.


Det er et stort fald sammenlignet med året før, hvor udbyttet var på 12,5 cent, som også var forventningen blandt analytikerne.


Alligevel stiger Scorpio Tankers-aktien næsten 10 pct. efter at have nede med et tilsvarende fald i formarkedet.