Aktier: Wall Street glider stille baglæns fra start

De amerikanske aktiehandlere går lettere mismodigt til værks fra åbningen af aktiemarkederne torsdag, hvor de tre toneangivende indeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones falder 0,1 pct.

Læs mere
Fold sammen

Dermed synes de amerikanske aktier umiddelbart at stoppe fremgangen, som i de forudgående to dage har været den kraftigste i næsten tre måneder for det brede S&P 500-indeks.

Onsdag lukkede S&P 500-indekset med en stigning på 0,7 pct. til 2090,54. De tunge aktier i Dow Jones øgede 0,8 pct. til 17.851,51, mens Nasdaq-papirerne lukkede med en stigning på 0,7 pct. til 4894,89.

Generelt har markedet været præget af overvejende tillid til, at den amerikanske økonomi er stærk nok til at tackle de ventede renteforhøjelser. Og sandsynligheden for, at den næste kommer allerede i juni, er 34 pct., antages det nu i markedet ifølge Bloomberg News.

Tre ud af fire selskaber i S&P 500-indekset har aflagt regnskab i indeværende regnskabssæson, og opmærksomheden svinger fra selskabsspecifikt til makrofokuseret.

Fra den kant kom der torsdag tal for nytilmeldte ledige i sidste uge, hvor forventningen ifølge Bloomberg News var 275.000 nye ledige, mens tilgangen viste sig at være 269.000. Samtidig oplystes udviklingen i indtaget af ordrer på varige goder, som viste en stigning på 3,4 pct. mod ventede 0,5 pct.

Men de to positive nøgletal blev forplumret af data der ifølge Bloomberg News viste tilbagegang i erhvervsordrerne, som indikerer tilbagegang i den amerikanske fremstillingsindustri.

Selskabsspecifikt markerer leverandøren af digital underholdning Lions Gate Entertainment og discountkæden Dollar General Corp. sig med bedre end ventede kvartalsregnskaber, der giver anledning til kursstigninger på 9,3 pct. og 2,7 pct. i den indledende handel.

Omvendt mister Pure Storage ifølge Bloomberg News 19 pct. efter rapportering af vigende driftsmarginaler.

For US Steel bliver den amerikanske regerings beslutning om at undersøge mulig prisdumpning af stål fra Kina, Indien, Italien, Korea og Taiwan positivt modtaget med en indledende kursstigning på 4,2 pct.

/ritzau/FINANS