Aktier: Wall Street fortsætter opadgående stime

De amerikanske aktier begynder dagen med positivt fortegn, da de tre toneangivende indeks ligger i plus.

Foto: Jens Nørgaard Larsen.
Læs mere
Fold sammen

De europæiske aktier har dagen igennem bølget mellem plus og minus, men ved amerikansk åbningstid var der også grøn stemning i Europa.

S&P 500-indekset ligger efter et kvarters handel med et plus på 0,2 pct. De tunge aktier i Dow Jones stiger 0,3 pct., og Nasdaq-papirerne begynder dagen med en stigning på 0,1 pct.

Dermed bliver de seneste dages stigninger udbygget efter fald fredag og mandag i kølvandet på den britiske afstemning om fortsat medlemskab af EU. Nu virker det til, at markederne er ved at stabilisere sig, men det betyder ikke, at faren er forbi, lyder det:

- Selv om det har været en meget hurtig og bred genopretning, tror jeg, at investorer vil blive mere selektive nu, siger Justin Urquhart Stewart, medstifter af Seven Investment Management, til Bloomberg News.

- Centralbankerne gjorde det rigtige ved at reagere hurtigt over for brexit-resultatet - det har afværget panik. Men vejen herfra er meget usikker. Man kan retfærdiggøre en fortsat genopretning for amerikanske aktier, fordi tidslinjen for strammere pengepolitik blev fuldstændig ændret, fortsætter han.

Han henviser til, at det er de færreste, der nu tror, at den amerikanske centralbanken, Federal Reserve, vil hæve renten inden for den nærmeste fremtid.

På selskabsfronten er der nyt fra medieverdenen, hvor filmselskabet Lions Gate Entertainment vil købe kabeltv-selskabet Starz. Lions Gate, der blandt andet står bag ungdomsfilm som "The Hunger Games" og "Twilight", vil købe Starz i en handel, der har en værdi på 4,4 mia. dollar.

Nyheden får begge aktier til at stige i den tidlige handel. Lions Gate ryger op med 5,7 pct., mens Starz' B-aktie ligger 17,0 pct. højere.

/ritzau/FINANS

 

Rikke Marie Dahl +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk