Aktier: Wall Street fortsætter opad

De amerikanske aktiemarkeder åbner som varslet i futuresmarkedet med stigning og udsigt til fremgang for tredje dag i træk. Så vedholdende fremgang har markedet ifølge Bloomberg News ikke oplevet siden midten af februar.

I den indledende handel stiger det brede S&P 500-indeks 0,3 pct., teknologiindekset Nasdaq løftes 0,4 pct., og de tunge Dow Jones-aktier stiger samlet 0,4 pct.

Generelt er markedet positivt præget af blidere renteforventninger efter fredagens offentliggørelse af en markant skuffende arbejdsmarkedsrapport for marts. Så er en renteforhøjelse fra centralbankens, Federal Reserves, side måske ikke så nært forestående, funderer handlerne mens de afventer yderligere detaljer om Federal Reserves overvejelser i onsdagens referat fra centralbankens pengepolitiske marts-møde. Det var efter det møde, at centralbanken noterede, at den økonomiske vækst var modereret.

Samme aften - efter børslukning - indledes i øvrigt den amerikanske regnskabssæson med kvartalsregnskab fra aluminiumskoncernen Alcoa.

Selskabsspecifikt er der opmærksomhed på logistikselskabet Fedex, der har aftalt at købe det hollandske pakketransportselskab TNT Express for 4,8 mia. dollar. Fedex-aktien stiger 4,0 pct. i den indledende handel.

Af interesse for danske Vestas har den kinesiske konkurrent Ming Yang præsenteret et regnskab for fjerde kvartal sidste år med fremgang i omsætningen på hele 269 pct. til 1996 mio. yuan svarende til 2,2 mia. kr. Aktien er noteret i blandt andet New York, hvor den stiger 7,4 pct.

Informatica Corp. stiger 4,4 pct. fra start efter oplysninger om, at selskabet er tæt på et salg til en kapitalfond. Og Clovis Oncology løftes 7,3 pct. på foranledning af en myndighedsgodkendelse af selskabets Rucaparip-middel til behandling af kræft i æggestokkene.

General Motors-aktien kommer fra start med et fald på 1,9 pct. i , efter at den canadiske stat har oplyst, at den vil sælge sine resterende aktier i bilgiganten.

/ritzau/FINANS