Aktier: Wall Street fortsætter den grønne bølge

Troen på at en rentestigning fra den amerikanske centralbank fejer igen ind over Wall Street onsdag, hvor de tre ledende aktieindeks bygger ovenpå stigningerne tirsdag.

Læs mere
Fold sammen

Kort efter handlen blev ringet i gang stiger S&P 500-indekset 0,5 pct., Nasdaq stiger med 0,2 pct., mens Dow Jones ligger til en stigning på 0,5 pct.

Det er tegn på en stærkere amerikansk økonomi, der er får optimismen til at spire blandt investorerne. Og tegnene blev tirsdag underbygget af tal for salget af nye boliger, der i april var markant højere end ventet. Og allerede tirsdag fik det investorerne til at se på den underliggende stærke udvikling i den amerikanske økonomi.

Tirsdag lukkede S&P 500-indekset med en stigning på 1,4 pct., de tunge aktier i Dow Jones øgede 1,2 pct., mens Nasdaq-papirerne lukkede med en stigning på 2,0 pct.

- Boligsalget, højere beskæftigelse og inflationstallene viser, at Federal Reserve er parat til at rykke. Og hvis den gør det, så betyder det, at økonomien faktisk klarer sig bedre, siger John Plassard, aktiehandler hos Mirabaud Securities, til Bloomberg News.

Regnskabssæsonen nærmer sig sin afslutning, hvor smykkeselskabet Tiffany, computergiganten HP og supermarkedskæden Costco er blandt de selskaber, der kommer med tal onsdag. Indtil nu har omkring tre ud af fire virksomheder i første kvartal overgået forventningerne til indtjeningen, mens mere end halvdelen har toppet salgsprognoserne.

Tiffany kom med regnskab før markedsåbning, og det viste et fald i omsætningen på 7,4 pct. grundet færre indkøbslystne turister i kædens butikker. Aktien dykker med 1,9 pct.

Costco stiger med 0,2 pct., mens HP stiger med hele 12,9 pct., efter at selskabet har oplyst, at man vil sælge sin division Enterprise med Computer Sciences i en aftale, der har en værdi på 8,5 mia. dollar for HP.