Aktier: Wall Street fortsætter alligevel med stigninger

De amerikanske aktiemarkedet holder fra åbningen torsdag alligevel fast i de seneste dages stigning. De tre toneangivende indeks, S&P 500, det teknologibaserede Nasdaq og Dow Jones-indekset over de tungest aktier ligger alle med stigninger på 0,3-0,4 pct. kort efter de første handler.

Foto: SPENCER PLATT.
Læs mere
Fold sammen

 

Op til åbningen indikerede handel med futures på de tre indeks ellers et mindre fald fra handelsstart.

Dermed er der udsigt til stigning for sjette gang i løbet af syv handelsdage blandt andet på baggrund af positivt overraskende nøgletal op til åbningen af dagens markeder.

Den private ADP-jobrapport viste en stigning i antallet af job på 172.000 i juni eller 12.000 flere end ventet. Og opgørelsen over nye ledige i sidste uge viste 254.000 nytilmetdte ledige mod en ventet tilgang på 269.000.

Men mere betydningsfuld er fredagens egentlige jobrapport for juni. Det majestætiske nøgletal, der ventes at vise amerikansk jobskabelse uden for landbruget på 180.000 nye job og en ledighed der stiger til 4,8.pct. fra 4,7 pct. i maj.

Rapporten har status som den vigtigste indikator for udviklingen i den amerikanske økonomi og dermed for markedet forventninger til kommende renteforhøjelser udløst af centralbankens pengepolitiske komite.

Selskabsspecifikt leverede Pepsico før åbningen et større end ventet overskud i andet kvartal af regnskabsåret, hvor selskabet kunne melde om en indtjening per aktie på 1,35 dollar mod ventet 1,29 dollar. Sodavandsfirmaet løfter nu forventningerne til hele året til det såkaldte kerneoverskud per aktie til 4,71 dollar mod tidligere 4,66 dollar. Markedet ventede 4,72 dollar. Aktien ligger 2,7 pct. højere i den indledende handel.

Aktien i fødevareproducenten Whitewave Foods stiger 19,0 pct. til start, efter at franske Danone haft det store checkhæfte fremme og lagt omkring 10 mia. dollar kontant på bordet for at købe alle aktierne i selskabet. Danone betaler 56,25 dollar per Whitewave-aktie, og det er 18,6 pct. over lukkekursen for den amerikanske aktie onsdag og 24 pct. over snitkursen de seneste 30 dage.

/ritzau/FINANS