Aktier: Wall Street følger den grønne bølge fra Europa

Helt som ventet er de amerikanske aktier startet i positivt terræn tirsdag, efter at de tre store indeks på den vestlige side af Atlanten alle lukkede med små fald mandag.

Foto: LUCAS JACKSON.
Læs mere
Fold sammen

Stemningen blev dog væsentligt forbedret fra dansk lukketid og frem, og tirsdag er de europæiske aktier i god form, hvilket også smitter af fra åbningen på Wall Street.

De tre toneangivende amerikanske indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, er startet med stigninger på mellem 0,7 og 0,8 pct.

Efter fald i oliepriserne mandag peger pilen igen opad tirsdag, og det er med til at understøtte aktierne.

På selskabssiden skal man kigge langt efter større nyheder, men der er dog fortsat fokus på medicinalselskabet Valeant Pharmaceuticals, der raslede til bunds mandag, efter at selskabets topchef, Michael Pearson, gik på øjeblikkelig sygeorlov grundet lungebetændelse.

Sygdommen betyder, at et hold af øvrige ledere i selskabet vil stå for den daglige drift af selskabet, og det sætter endnu mere pres på det i forvejen trykkede selskab, hvor investorerne synes at tvivle kraftigt på fremtidsudsigterne.

Valeant-aktien er blevet mere end halveret i værdi siden august, og det har fået Michael Pearson til at love mere gennemsigtighed i selskabets forretningsgange. Derfor er hans sygdom et uheldigt afbræk.

- Hvis selskabet fortsætter ned ad den sti, det er på, har det brug for Michael Pearson. Når man har et selskab med aggressive metoder, har man også brug for en, der kan tænke ud af boksen, og som er villig til at tage betydelige risici, siger Dimitry Khmelnitsky, der er analytiker hos Veritas Investment Research, til Bloomberg News.

I tirsdagens tidlige handel ser Valeant-aktien dog ud til at komme sig en smule med en stigning på 0,6 pct. til 102,73 dollar.

Fokus er der også til Mylan Pharmaceuticals, der laver kopimedicin. Selskabet har lanceret et nyt produkt, der er en kopi af en tablet fra giganten Pfizer. Tabletterne solgte for knap 460 mio. dollar i det regnskabsår, der udløb den 30. september, viser data fra IMS Health.

Mylan-aktien stiger med 0,6 pct. til 54,68 dollar i den tidlige handel.