Aktier: Wall Street får lidt revanche efter mandagens fald

De amerikanske aktiehandlere kommer lidt mere beslutsomt fra start i tirsdagens handel end antydet af handlen med futures i de tre toneangivende indeks før åbningen af markederne

Efter de første handelsminutter ligger det brede S&P 500-indeks 0,2 pct. højere, teknologiindekset Nasdaq stiger 0,5 pct., og de tunge aktier i Dow Jones-indekset løftes også 0,2 pct. Dermed er der udsigt til revanche efter mandagens retræte, som for S&P 500-indekset blev på 0,2 pct.

Tirsdag kommer der nøgletal for blandt andet forbrugertilliden i september, som ifølge Bloomberg News ventes at falde til 120 fra 122,9 i august. Tallet offentliggøres en halv time efter åbningen, og samtidig kommer der tal for salget af nye boliger, som ventes at stige til 585.000 fra 571.000 i måneden før, når man omregner tallene til årsniveau.

Men mere tungtvejende ventes talen fra Janet Yellen, der er chef for USA's centralbank, Federal Reserve, som afholdes i Cleveland i Ohio tirsdag aften, at blive. Temaet for talen er inflation, usikkerhed og pengepolitik. Og mere konkrete informationer om skatteudspillet fra præsident Donald Trump, som ventes onsdag, står også højt på handlernes dagsorden.

Under begivenhederne lurer fortsat usikkerhed foranlediget af ordkrigen mellem USA og Nordkorea, som mandag var baggrund for fald i alle tre store indeks.

Tirsdag er der regnskaber fra blandt andet sportsbeklædningsgiganten Nike, der åbner 0,1 pct. lavere, fra krydstogtoperatøren Carnival, der stiger 3,0 pct. i de første handler, og fra Micron Technology, der stiger 0,8 pct. fra handelsstart.

/ritzau/FINANS