Aktier: Wall Street bremser lidt op efter onsdagens fremgang

De amerikanske aktiehandlere nøler torsdag med at fortsætte de positive takter, som blev slået an med store indeksstigninger i onsdagens handel, og som ellers blev varslet i handlen med indeks-futures op til åbningen, hvor markedet lod sig inspirere af blandt andet kinesiske nøgletal for stemningen i fremstillingsindustrien som torsdag morgen viste sig en kende bedre end ventet, mens markedet fortsat venter på rentenyt fra den amerikanske centralbank.

Læs mere
Fold sammen

- Den kinesiske økonomi stabiliseres måske, og alle dårlige nyheder er allerede indregnet, fastslår vice-aktiechef Patrick Spencer hos Robert W. Baird i London over for Bloomberg News.

Men det brede S&P 500 indeks falder fra handelsstart 0,1 pct., teknologiindekset Nasdaq mister 0,5 pct., og de tunge Dow Jones lægger ud med et fald på 0,1 pct.

Tendensen trodses af energiaktierne, der stiger foranlediget af stigende oliepriser. Exxon Mobile og Chevron er fra handelsstart blandt de mest stigende Dow Jones-aktier med løft på henholdsvis 0,9 pct. og 2 pct. i de første handler.

Kort efter åbningen stiger aktien i Sandisk, der producerer datalagre, 0,1 pct. efter at aktien er opgraderet til "overvægt" fra "ligevægt" hos Morgan Stanley.

Og opgradering af anbefaling er også baggrund for en stigning for Celgene-aktien på 1,3 pct. . Det er JP Morgan, der løfter anbefalingen af biotek-aktien til "overvægt" fra "neutral"

Aktien i Chesapeake Energy stiger 1,6 pct. som kvittering for, at olie- og gasproducenten beholder sin 4 mia. dollar store kreditfaciliteter hos bankforbindelserne frem til 2019.

Den amerikanske bilindustri har netop afsluttet en fremragende måned, hvor salget i september overgik de i forvejen høje forventninger. General Motors (GM) havde fremgang i salget på det amerikanske marked i september på 12,5 pct. Her var ventet en fremgang på 9,3 pct. blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News. GM-aktien løftet 1,5 pct.

Hos bilproducenten Ford steg salget af lette køretøjer i september med hele 23 pct., og slog derved konsensus blandt analytikerne, der lød på en stigning på 19 pct. Ford-aktien stiger 0,6 pct. fra handelsstart.

Fiat Chrysler-koncernens bilsalg i USA steg imidlertid 14 pct. i løbet af den forgangne måned, og det var nøjagtigt som ventet. Aktien ligger 1,6 pct. højere i den indledende handel.

/ritzau/FINANS

 

Henning Nielsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk