Aktier: Wall Street bød Fed-vurdering varmt velkommen

De amerikanske aktier lukkede onsdag med solide stigninger efter en forholdsvis blød pengepolitisk redegørelse fra centralbankchef Janet Yellen over for Kongressen.

Foto: BRYAN R. SMITH. ARKIVFOTO
Læs mere
Fold sammen

Yellen fastholdt planen om gradvist at hæve renten, men hun kom ikke med de negative overraskelser, som nogle investorer frygtede. Lettelsen sendte renterne retur, mens aktiemarkedet kvitterede med en rekord i Dow Jones-indekset.

S&P 500-indekset sluttede med en gevinst på 0,7 pct. til 2443,25. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede 0,6 pct. højere i 21.532,14, mens Nasdaq-indekset fortsatte de gode takter og sluttede dagen med en stigning på 1,1 pct. til indeksværdien 6261,17.

Janet Yellens tale var et nøglepunkt for Wall Street, da der blev signaleret en "gradvis" stramning af pengepolitikken og en "gradvis" afvikling af forbundsbankens massive balance.

»Investorerne var bekymrede for, at hun ville være mere aggressiv. Hun sagde præcis, hvad markedet forventede, og derfor var markedet godt tilfreds,« siger investeringschef Chris Zaccarelli fra Cornerstone Financial Partners i North Carolina over for Reuters.

Med udsigt til et neutralt renteniveau, der hverken øger eller modvirker økonomisk aktivitet, lettede bekymringerne over den nylige nedgang i inflationen.

Torsdag morgen smitter de amerikanske stigninger af på markederne i Asien. Samtidig ligger den amerikanske S&P-future med yderligere stigninger på 0,1 pct., mens Nasdaq-futuren fortsætter himmelflugten med et plus på godt 0,2 pct.

IT I FRONT IGEN

It-sektoren var igen blandt dagens bedste papirer for fjerde dag i træk. Geninvesteringen på det lavere niveau efter det generelle dyk op til halvårsafslutningen sendte onsdag underindekset op med godt 1,3 pct.

Microsoft øgede 1,7 pct., Googles Alphabet steg 1,5 pct., og Facebook lagde fra med 2,3 pct. til endnu en rekord.

Paypal avancerede 3,3 pct., efter at betalingsløsningsselskabet har indgået et samarbejde med Apple, hvor iTunes-brugere vil være i stand til at betale via Paypal.

»Det er et klart signal om, at trods direkte konkurrence med Apple anerkendes Paypal som et vigtigt middel til betaling i e-handlen,« siger analytiker Josh Beck fra Keybanc i Cleveland til Reuters.

De rentefølsomme ejendomsaktier fulgte it-sektoren til døre med et plus på 1,3 pct., mens de ligeledes rentefølsomme - omend med modsat fortegn - finansaktier lukkede i bunden af S&P-sektoropgørelsen efter et dyk i de amerikanske T-bondrenter.

Fredag kommer regnskaber fra tre af de største amerikanske banker - JPMorgan Chase, Wells Fargo og Citigroup. Sektorens stigning var onsdagens mindste med 0,1 pct.

Blandt flyselskaberne var der regnskab fra American Airlines Group. Koncernens forventninger og et kurshop på 4,2 pct. smittede af på hele industrien med stigninger til Delta Air Lines, United Continental og en række mindre flyselskaber på minimum 1 pct.

Det amerikanske motorcykelikon Harley Davidson, der trods præsident Trumps "America First" er ved at bygge produktionsfaciliteter i Sydøstasien, blev sat i bakgear af en sænket anbefaling fra Bernstein til "hold" fra "køb". Aktien faldt 3,2 pct.