Aktier: Wall Street blev ramt af kinesiske bekymringer og blandede regnskaber

De amerikanske aktieinvestorer trak sig tilbage tirsdag på Wall Street.

Læs mere
Fold sammen

Skuffende kinesisk nøgletal pressede de globale aktiemarkeder ned, og de stigende bekymringer over den manglende indenlandske vækst i Kina, sendte igen den kinesiske økonomi tilbage på dagsordenen.

Onsdag morgen får bekymringerne over de mange skuffende kinesiske data ny næring efter et overraskende stort fald i inflationen. De amerikanske aktiefutures handles ved 6.00-tiden onsdag morgen med små udsving tæt på 0.

S&P 500-indekset sluttede tirsdag med et minus på knap 0,7 pct. til 2003,69. De tunge aktier i Dow Jones faldt 0,3 pct. til 17.081,89, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset endte dagen med et drop på 0,9 pct. i 4796,61.

Omsætningen lå igen i den lave ende med 600 mio. aktier på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsens omsætning løb op blot 1,4 mia. aktier.

Regnskabssæsonen kom op i omdrejninger tirsdag, hvor medicoselskabet Johnson & Johnson lagde ud før børstid, mens finanskæmpen JPMorgan Chase og chipproducenten Intel offentliggjorde kvartalsdata efter børstid.

- Den store bekymring er ikke længere stigende renter, men aftagende vækst og virksomhedernes overskud. Regnskabssæsonen begynder i denne uge, og nogle af de største banker rapporterer, så det kommer til at sætte scenen, lyder det fra aktiechef Patrick Spencer fra Robert W. Baird & Co. i London over for Bloomberg News.

Johnson & Johnsons kvartalsregnskab var lidt bedre end ventet. Den justerede indtjening per aktie overgik analytikernes vurdering, og derudover oplyste selskabet om et aktietilbagekøbsprogram på 10 mia. dollar. Aktien faldt alligevel 0,6 pct.

USA's største bank, finanskæmpen JPMorgan Chase, nåede ikke i mål i forhold til analytikernes forventninger for i årets tredje kvartal. Højt pres på grund af volatile markeder og fortsat lave amerikanske renter, som erodere overskuddene, lå bag den svage udvikling.

Aktien i JPMorgan faldt 1,7 pct. i eftermarkedet efter et fald på 0,3 pct. i den ordinære handel.

USA's næststørste bank, Bank of America Corp, og den største amerikanske boliglångiver, Wells Fargo & Co. fremlægger kvartalsresultater onsdag, mens den tredjestørste bank, Citigroup, er klar med kvartalsrapporen torsdag.

Chipproducenten Intel leverede varen, når det gælder de finansielle resultater af tredje kvartal. Men fremtidsudsigterne fik et skud for boven af en reduktion i målet for væksten i server-aktiviteterne efter en nedgang i efterspørgslen fra især Kina.

Så trods de gode resultater og et positivt fjerdekvartals-estimat, faldt aktien 2,8 pct. i eftermarkedet.

Molson Coors Brewing fik medvind efter den pludselige enighed mellem verdens to største bryggerier, AB Inbev og Sabmiller, om en sammenlægning. Den nye gigant ventes at blive tvunget til frasalg af Millercoors, og Molson er en oplagt køber. Molson Coors Brewing steg knap 10 pct.

Mikroblokkoncernen Twitter er klar til en større fyringsrunde, idet selskabet vil afskedige 8 pct. af medarbejderstaben. Investorerne kvitterede med at sende aktien 1,1 pct. op.

/ritzau/FINANS

 

Flemming Kruhøffer +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk