Aktier: Wall Street blev på sidelinjen

De amerikanske aktier lukkede tæt på udgangspunktet mandag.

Læs mere
Fold sammen

Investorerne valgte som ventet at forblive på sidelinjen op til det pengepolitiske møde i den amerikanske centralbanks Federal Open Market Committee, der afsluttes onsdag. Omsætningen lå derfor et godt stykke under normalen med 660 mio. aktier på New York Stock Exchange og 1,5 mia. papirer på Nasdaq-børsen.

S&P 500-indekset sluttede med et minus på 0,1 pct. i 2019,64. De tunge aktier i Dow Jones steg 0,1 pct. til 17.229,13, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset øgede under 0,1 pct. til 4750,28.

- Markedet er steget så meget, så hurtigt, at vi nu er i en fase, hvor der trædes vande, mens stigningerne konsolideres. Et af de vigtige segmenter, når det gælder indikationer om næste skridt, er finansaktierne og bankerne. Og de bliver endnu vigtigere, når Federal Reserve annoncerer beslutningen onsdag. Segmentet har været en væsentlig årsag til, at S&P har været i stand til at strække sig længere, end den oprindeligt ville have kunnet, siger chefanalytiker Frank Cappelleri fra Instinet LLC i New York til Bloomberg News.

Dagsordenen for centralbankens pengepolitiske komité er først og fremmest om den toneangivende rente skal fastholdes eller øges.

Tirsdag morgen er optimismen blandt de amerikanske aktiefutures fortsat forbeholden. De asiatiske aktiemarkeder ligger med generelle kursfald, og de amerikanske aktiefutures falder 0,2-0,3 pct.

Seks af de ti S&P 500 segmenter faldt mandag med energi-, finans- og råstofvirksomheder i front. Modsat gik det hæderligt for forbrugeraktierne, mens industri, teknologi og forsyningsaktierne kun havde marginale udsving.


Markedet blev blandt andet holdt nede af vigende oliepriser, efter at Iran insisterede på, at landet skal genoprette olieproduktionen til 4 mio. tønder om dagen, hvilket er dobbelt så meget som det nuværende niveau.


Oplysningerne pressede oliemarkedet med fald i energisektoren og olierelaterede aktier til følge. Chesapeake Energy faldt 6,7 pct., mens sværvægtere som Chevron lukkede med mindre kursfald.

Bedre gik det de servicerelaterede forbruger-aktier som Starbucks og McDonalds, der begge steg omkring 1 pct.

Op mod 300 institutionelle investorer har sagsøgt Volkswagen for 3,6 mia. euro i kølvandet af snyd med emissionstest. Det smittede af på bilkoncernens amerikanske notering, der lukkede med kursfald på 2,3 pct. i New York efter på et tidspunkt at være dukket 4 pct.

Supermarkedskæden The Fresh Market bliver solgt til Apollo Global Management for omkring 1,4 mia. dollar, forlød det mandag. Aktionærer vil modtage et købstilbud på 28,50 dollar per aktie eller 24 pct. over Fresh Market-aktiens lukkekurs fredag.


Ifølge aftalen er der åbent for bedre tilbud i 21 dage efter underskrivelsen af aftalen. Fresh Market-aktien steg 24 pct.


Den massive stigning blev dog overgået af 3D Systems Corp., der lukkede hele 25 pct. højere efter et overraskende solidt kvartalsoverskud.

/ritzau/FINANS