Aktier: Wall Street åbner som ventet i fin form

Det gik torsdag som ventet ved åbningen af det amerikanske aktiemarked. Åbningen var positiv, som forudsagt af futuresmarkedet.

Torsdag var en af de større regnskabsdage på de amerikanske børser. Store selskaber som Caterpillar, 3M og McDonalds har leveret og skal have markedets dom.

S&P 500-indekset stiger med 0,7 pct. til indeks 2033, det teknologidominerede Nasdaq indeks stiger tilsvarende til indeks 4872, mens Dow Jones-indekset stiger 0,8 pct. til 17.299-niveauet.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!


Caterpillar, der ligesom danske FLSmidth, leverer udstyr til mineindustrien, nedjusterer i regnskabet for tredje kvartal forventningerne til hele året.

Caterpillar falder 1,7 pct. til 68,53 dollar.


Regnskabet viste en justeret indtjening per aktie på 75 cent, hvilket var under analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 77 cent. Caterpillar venter nu en indtjening i 2015 på 4,60 dollar per aktie. Tidligere ventede selskabet et overskud på 5,0 dollar per aktie, mens analytikerne havde estimeret 4,62 dollar.

Amerikanske Dow Chemicals, der er en af USA's største koncerner inden for den kemiske industri, har præsteret en indtjening i tredje kvartal, som overgår analytikernes forventninger. Det er marginerne i selskabets plastikdivision, der trækker regnskabet op og mere end opvejer nedgangen i indtjeningen fra svage landbrugsmarkeder.


Dow stiger 5,7 pct. til 50,15 dollar.


Der er blandede nyheder fra det amerikanske konglomerat 3M, der blandt andet er kendt for produktion af tape og "post-it".


3M stiger 0,9 pct. til 151,18 dollar.


Selskabet var i tredje kvartal presset på toplinjen og meddeler samtidig, at det skærer 1500 job. Omsætningen i kvartalet endte på 7,7 mia. dollar, hvilket var dårligere end ventet blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News, der havde estimeret en omsætning på 7,9 mia. dollar. Resultatet per aktie, EPS, overraskede til gengæld positivt, idet det endte på 2,05 dollar mod forventningen om et EPS på 2,00 dollar. Det blev også meddelt at 1500 medarbejdere fyres som led i en større omstrukturering, som skal imødekomme presset fra en styrket dollarkurs, der har sat sit præg på det oversøiske salg.

Den amerikanske fastfoodgigant McDonalds får en kursstigning på 7,5 pct. til 110,32 dollar efter at have leveret sit regnskab for tredje kvartal.


McDonalds kan efter en svær periode atter spore fremgang i salget i tredje kvartal, hvor særligt forbrugerne i Australien, Canada og Storbritannien var hyppigere gæster på kædens restauranter.

McDonalds opnåede i månederne juli, august og september et salg på 6,62 mia. dollar. Det var 4 pct. højere end i samme periode året før, og det amerikanske selskab fremhæver selv, at introduktionen af den nye sandwich Premium Buttermilk Crispy Chicken Deluxe og en tilbagevenden til de klassiske ingredienser i morgenmadsproduktet Egg Mcmuffin bidrog til fremgangen.


Og udviklingen i tredje kvartal var også bedre, end de aktieanalytikere, der følger selskabet, havde ventet. Ifølge Bloomberg var der ventet et salg på 6,41 mia. dollar i tredje kvartal.


McDonalds' indtjening blev løftet med 28 pct. til 1,40 dollar per aktie i tredje kvartal. Det var også markant højere end ventet, da analytikerne havde regnet med et plus på 1,27 dollar per aktie.


3M stiger 1,4 pct. til 151,90 dollar efter at have leveret regnskab.

Microsoft, Google - der nu hedder Alphabet, Amazon og AT&T leverer regnskaber efter børslukketid.