Aktier: Wall Street åbner med røde tal efter fire dage med stigninger

De amerikanske aktiemarkeder starter ugen ud med mindre fald mandag. Det sker efter fire dage med stigninger.

Ved børsåbningen starter de tre toneangivende aktieindeks S&P 500, Dow Jones og Nasdaq med fald på mellem 0,3 og 0,5 pct.

Særligt centralbankernes indgreb for at sparke gang økonomien har været i fokus på det seneste, og nu tyder det på, at investorerne ser frem mod Den Europæiske Centralbanks (ECB) rentemøde torsdag i denne uge.


- Vi vil nok komme til at se en periode med højere volaitet, og det er et meget frustrerende miljø. Forventningerne til ECB vil være omdrejningspunktet i denne uge. En del af fremgangen, vi har set de seneste uger, har været en del af forventningerne om, at ECB, Bank of Japan og til dels Peoples Bank of China vil gøre noget ekstraordinært, siger Eric Wiegand, senior aktieanalytiker i The Private Client Reserve of US Bank, til Bloomberg News.


Fredag endte det brede S&P 500-indeks 0,3 pct. højere i 1999,99. Det var fjerde dag i træk med stigninger, hvilket ikke er set siden oktober. Indekset sluttede samtidig over gennemsnitsniveauet gennem de sidste 100 dage for første gang i 2016 og i det højeste niveau siden januar.


På selskabssiden vil der mandag blandt andet være fokus på den amerikanske kemikoncern Dupont, der stiger 1,7 pct. umiddelbart efter børsåbningen.


Stigningen sker, efter at Bloomberg News har skrevet, at kilder kunne oplyse, at den tyske kemisværvægter BASF har slået sig sammen med rådgivere og banker for at undersøge mulighederne for at afgive et købsbud på Dupont, som ellers blev enig med den amerikanske kemikaliegigant Dow Chemical om en fusion i december.

BASF har dog endnu ikke besluttet, om selskabet vil gå videre med processen, ligesom den tyske koncern ifølge Bloomberg News' kilder ikke har henvendt sig officielt til det amerikanske selskab.

Marvell Technology Group stiger også 2,5 pct., kort efter at handlen er skudt i gang. Det sker i kølvandet af, at New York Post i weekenden skrev, at unavngivne kilder har oplyst, at virksomheden er åben for et salg.


Efter den amerikanske børslukning kommer detailkæden Urban Outfitters, der blandt andet producerer modetøj, med regnskab. Aktien stiger 2,8 pct. forud for regnskabet.


Også burgerkæden Shake Shack aflægger regnskab, efter at børserne i USA har lukket mandag. Aktien stiger 2,7 pct.


/ritzau/FINANS