Aktier: Wall Street åbner med plusser efter tæv torsdag

De amerikanske investorer sender aktierne op fra åbningen fredag.

Læs mere
Fold sammen

De tre ledende indeks lægger alle godt fra start efter minusser torsdag, hvor bekymringer om en snarlig amerikansk rentestigning sneg sig ind.

S&P 500 stiger med 0,4 pct., Dow Jones lægger 0,4 pct. til, mens Nasdaq løftes med 0,7 pct. efter fald på op til 0,6 pct. torsdag.

Stigningerne kommer op til data for salget af eksisterende boliger i USA i april. De kan give en pejling på, hvordan den amerikanske økonomi har det. Ifølge Bloomberg News ser 28 pct. i markedet nu en mulighed for en rentestigning i juni, hvilket er 4 pct. flere end i mandags efter det seneste rentereferat fra Federal Reserve, Fed.

»Markederne vil på et tidspunkt erkende, at verden ikke falder fra hinanden. Feds budskab for den globale vækst er ganske positivt,« siger Ben Kumar, investeringsrådgiver hos Seven Investment Management, til Bloomberg News.

Torsdag overraskede detailgiganten Wall-Mart med et højere salg end ventet i årets tre første måneder. Det stærke salg blev omsat til et højere overskud end ventet, og den positive effekt blev forstærket af de mange ringe resultater i hele sektoren. Aktien blev sparket hele 9,6 pct. op. Fredag er festen stoppet, og aktien falder med 0,4 pct.

»Vi så Wal-Marts pæne resultater, der antyder, at de amerikanske forbrugere stadig bruger penge i butikkerne. Der er altid noget at gå i panik over, men underliggende er tingene sådan set i orden,« siger Ben Kumar.

Yahoo ned på manglende bud

Kinder Morgan, der driver olie- og gasrørledninger i USA, stiger med 2 pct. efter få minutters handel, efter at selskabet har fået canadisk opbakning til en plan om at udbygge en rørledning for 5,4 mia. dollar.

Halvlederproducenten Applied Materials stiger med 12,5 pct. på nyheden om, at selskabet nu vurderer, at salget i tredje kvartal kan overstige analytikernes forventninger.

I den negative ende falder internetgiganten Yahoo med 2 pct., efter at Wall Street Journal har skrevet, at det ikke tyder på, at et salg af virksomheden vil indbringe helt så meget som Yahoo havde håbet. Avisen skriver, at buddene vil være to til tre gange lavere end tidligere ventet.

Ifølge Wall Street Journal har den kriseramte internetpioner udsigt til bud i størrelsesordenen 13-20 mia. kr., hvilket er markant lavere end Yahoos tidligere forventninger på op mod 50 mia. kr.

Ifølge folk tæt på situationen vil Yahoo potentielt helt opgive salget og derimod selv forsøge at vende kursen, skulle buddene vise sig at være langt lavere end forventet.