Aktier: Wall Street åbner med grønt håb trods olieuro

Børserne i USA er lyst op af håbets farve efter kort tids handel på Wall Street tirsdag.

Foto: Andrew Burton
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De toneangivende indeks, Nasdaq, S&P 500 og Dow Jones, er åbnet med stigninger på mellem 0,9 pct. og 1,4 pct., efter at de holdt lukket mandag grundet Presidents Day, hvor amerikanerne fejrede landets første præsident, George Washington.

På Presidents Day steg olieprisen, idet markedet håbede på meldinger om en reduktion i produktionen af den klæbrige råvare fra et møde mellem olieproducenter i Doha. Men tirsdag formiddag dansk tid stod det klart, at energiministrene fra Saudi-Arabien og Rusland på mødet var blevet enige om i stedet at fastfryse produktionen, så den forbliver på niveauet for januar.

Meldingen har slettet nogle af den seneste tids olieprisstigninger, idet markedet reagerede med skuffelse oven på meddelelsen. Samtidig vendte de europæiske børser hurtigt aktiepilen nedad for dog snart at pege i hver deres retning. Wall Streets åbning i grønt terræn følger tendensen fra London og Paris, mens den går imod børsen i Frankfurt, der falder.

- Det, vi ser, er, at de amerikanske markeder forsøger at indhente stigningerne, som resten af verden oplevede i mandag, siger Peter Jankovskis, der er investeringschef hos Lisle, til Bloomberg News.

Blandt de selskaber, der er med til at trække de amerikanske børser op, er finanshusene Goldman Sachs, Bank of America og Morgan Stanley, som stiger med henholdsvis 2,6 pct,, 3,1 pct. og 3,0 pct. Flere af energiaktierne klatrer også. Eksempelvis ligger oliekoncernerne Conocophilips og Marathon Oil til stigninger på 2,2 pct. og 3,1 pct.

Blandt aktier, der bliver handlet på selskabsspecifikke nyheder, drøner producenten af hjemmeovervågning ADT's aktie op med 50,5 pct., efter at selskabet er gået med til at lade sig opkøbe for 6,9 mia. dollar af kapitalfonden Apollo Global, som planlægger at fusionere ADT med et rivaliserende selskab.

Freeport McMorans aktie hæves med 10,5 pct., efter at råvarekoncernen har solgt yderligere andele i en af sine største miner til Sumitomo Metal Mining for 1 mia. dollar.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk