Aktier: Wall Street åbner med fald efter Kinas devaluering

Kineserne har svækket deres valuta, yuan, natten til tirsdag dansk tid. Og det har skabt pessimisme på de amerikanske aktiemarkeder, der tirsdag åbner med fald.

Læs mere
Fold sammen

 

S&P 500-indekset åbner med et fald på 0,7 pct., mens Nasdaq daler med 0,6 pct., og Dow Jones glider med 0,8 pct.

- Der er mere forsigtighed ovenpå en stærk dag mandag. Markedet er ved at finde sig til rette i forhold til, hvor eksponerede børsnoterede amerikanske selskaber er over for Asien, siger Veronika Pechlander, investeringschef hos Ashburton Ltd., til Bloomberg News.

Selskabsspecifikt falder fødevarekæmpen Kraft Heinz' aktie med knap 2 pct. til 77,27 dollar umiddelbart efter de amerikanske børsers åbning. Faldet kommer efter et regnskab for andet kvartal, der viser, at selskabets salg for perioden ikke levede op til analytikernes forventninger.

Anderledes positivt ser det ud for Google, der stiger med 5,3 pct. til 666,28 dollar ovenpå en melding om, at it-giganten vil omorganisere sig til et holdingselskab. Fremover bliver Google kun et af flere datterselskaber under et nyt holdingselskab, der skal hedde Alphabet Inc., hvilket også bliver det navn, som selskabets aktier vil blive handlet under på børsen.

- Denne nye struktur giver os mulighed for holde fokus på de ekstraordinære muligheder, som vi har i Google, skriver administrerede direktør Larry Parry, der bliver ny topchef i Alphabet Inc., på sin blog.

Gap har aflagt et regnskab, der kun lige akkurat lever op til analytikernes estimater i andet kvartal. Tøjkæden havde et knap så stort omsætningsfald som estimeret. Gap fik et overskud på 0,63-0,64 dollar per aktie, mens omsætningen lød på 3,90 mia. dollar. Analytikerne havde estimeret et overskud på 0,66 dollar per aktier og en omsætning på 3,97 mia. dollar i kvartalet.

Det er den stærke dollar, som ifølge selskabet bærer hovedansvaret for de sløje resultater.

Gap sluttede mandag med et løft på 1,1 pct. til 35,26 dollar. Tirsdag åbner Gap-aktien med at falde med 1,5 pct. til 34,75 dollar.

Mandag annoncerede investeringsselskabet Berkshire Hathaway opkøbet af Precision Castparts, der fremstiller metalkomponenter for flyindustrien. Handlen har en værdi af 37,2 mia. dollar.

Precision Castpart-aktien stiger ved åbningen af de amerikanske markeder tirsdag med små 0,1 pct. til 231,03 dollar efter mandag at være steget med 19,1 pct., mens Berkshire Hathaway daler med 0,9 pct. til 213,48 dollar.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk