Aktier: Wall Street åbner lavere før snestorm

En større snestorm nærmer sig New York, og mens aktiehandlerne gør op med sig selv, om de skal følge myndighedernes anbefaling om at tage tidligt hjem, sender de aktierne en anelse ned.

Snestormen til trods har New York Stock Exchange dog ifølge Bloomberg annonceret, at den regner med at holde åbent som normalt. Heller ikke obligationshandlen ser ud til at blive ramt af uvejret.

S&P 500-indkeset falder 0,3 pct., og det samme gør Dow Jones og Nasdaq.

Der er hverken store regnskaber eller vigtige nøgletal at forholde sig til mandag, hvor det primært er det græske parlamentsvalg i weekenden, der bliver talt om ved handlerbordene. Både på de europæiske aktiemarkeder og på valutamarkedet er reaktionen på det venstreorienterede Syrizas sejr dog beherskede.

Der er til gengæld en del vigtige begivenheder i USA i de kommende dage. Tirsdag indleder centralbanken, Federal Reserve, sit rentemøde, og der er en del nøgletal af tungere karakter i kalenderen.

Mandag har investorerne chancen for at positionere sig i Texas Instruments og Microsoft, der offentliggør regnskaber efter børstid. I ugens løb følger regnskaber fra store selskaber som Pfizer, Procter & Gamble, Apple, Facebook, Boeing, Google og 3M.

Skuffende regnskaber fra transportkoncernen United Parcel Service (UPS) og Kimberly-Clark var fredag medvirkende til at dæmpe humøret på Wall Street. Der var fald i Dow Jones Industrial- og S&P 500-indekset, mens det teknologitunge Nasdaq-indeks akkurat endte i plus. Investorerne trak lidt i land oven på de pæne kursstigninger i torsdagens handel, da Den Europæiske Centralbank (ECB) med et omfattende program for kvantitative lempelser havde sørget for at løfte humøret.