Aktier: Wall Street åbner i plus med bankerne i front

Børserne i USA følger i Europas fodspor og dermed den positive stemning, som de europæiske børser har været præget af fredag.

Læs mere
Fold sammen

Kort efter børsåbning på Wall Street stiger de ledende amerikanske aktieindeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - med mellem 0,9 og 1 pct.

Ligesom i Europa er det blandt andet bankaktierne, som er med til at trække stemningen over i en optimistisk tone, efter at torsdagen endte som en noget blandet landhandel i USA.

Banksektoren i Europa nyder godt af, at chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, torsdag annoncerede planer om at betale bankerne for udlån til virksomheder i den skrantende eurozone i et forsøg på at kickstarte væksten. Og det lader til at smitte af på den anden side af Atlanten.

- Oven på gårsdagens frasalg er der en grøn nuance i markedet i dag, eftersom folk har reevalueret Draghis udtalelser. Markedet begynder nu at se frem mod Feds (den amerikanske centralbanks, red.) beslutning i næste uge.

- Så det kommer til at blive ret stille, og markedet vil fortsætte med at komme sig i USA, vurderer Patrick Spencer, der er analytiker hos Robert W. Baird, over for Bloomberg News.

I mulighedernes land nyder blandt andet storbankerne Morgan Stanley og Goldman Sachs godt af medvinden til finanssektoren og stiger med henholdsvis 2,4 og 1,6 pct. umiddelbart, efter at der er blevet ringet ind til handel på ugens sidste dag.

Ud over den finansielle sektor er der medgang til teknologiaktierne i det amerikanske formarked. Aktierne for Amazon og Netflix stiger eksempelvis med 1,4 og 1,8 pct.

Blandt selskaber, der handles på baggrund af selskabsspecifikke nyheder, er rejsesøgemaskinen Expedia. Finanshuset Piper Jaffray løfter sin anbefaling af onlinerejsebureauets aktie til "overvægt" fra "neutral" og kursmålet til 140 dollar fra 130 dollar.

Det mere positive syn på aktien skyldes ifølge Piper Jaffray-analytiker Michael Olson, at udlejningssiden Homeaway, som Expedia købte i december, har potentiale til at nå et højere driftsresultat end forventet.

Han kalder ifølge Bloomberg News samtidig selskabets prognose for konservativ. Med købet af Homeaway har Expedia oprustet i kampen mod Airbnb. Expedia-aktien stiger med 1,6 pct.

Ulta Salon Cosmetics & Fragrances stiger med 13,5 pct., efter at kosmetikselskabet har fremlagt et regnskab for 2015, der viser en indtjening per aktie på 1,69 dollar i årets fjerde kvartal.

Det er 15 cent mere, end analytikerne havde ventet, viser en rundspørge foretaget af Bloomberg.

Den positive overraskelse skyldes blandt andet en fremgang i det sammenlignelige salg på 12,5 pct. i de sidste tre måneder af 2015 sammenlignet med den tilsvarende periode året før.

/ritzau/FINANS

 

Andreas Antoni Lund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk