Aktier: Wall Street åbner fladt trods svage nøgletal

Det amerikanske aktiemarked åbner mandag fladt, trods et par mindre skuffelser fra nøgletalsfronten.

Foto: SPENCER PLATT.
Læs mere
Fold sammen

ISM-indekset, der efter planen først skulle præsenteres kl. 16, blev offentliggjort over en halv time tidligere end normalt og viser et overraskende dyk til 52,7 i juli fra 53,5 i juni. Økonomerne havde ifølge Bloomberg News forudset en værdi på 53,5 ligesom i juni.

Også det amerikanske privatforbrug har skuffet lidt. Fremgangen blev opgjort til 0,2 pct. i juni, hvilket godt nok var som ventet blandt økonomer. Men maj-tallet blev samtidig nedrevideret til en fremgang på 0,7 pct. fra tidligere oplyst 0,9 pct.

På aktiemarkedet har statistikkerne dog ikke givet anledning til større bevægelser. Det brede S&P 500-indeks falder med 0,1 pct. til 2102,83. Nasdaq-indekset ligger 0,1 pct. højere, mens Dow Jones-indekset falder med 0,1 pct.

Mere end to tredjedele af S&P 500-virksomhederne har præsenteret regnskab for det seneste kvartal, og næsten tre fjerdedele af regnskaberne har slået forventningerne til indtjeningen, rapporterer Bloomberg News.

Det gælder også et af de seneste regnskaber fra Noble Energy, der landede et resultat på 26 cent mod ventet 6 cent ifølge Bloomberg News. Aktien falder dog 1,6 pct. i den tidligere handel.

American International Group, der kommer med regnskab efter børslukketid, stiger derimod med 0,2 pct. på formarkedet.