Aktier: Wal-Mart stiger til vejrs i ellers rødt Wall Street

De store amerikanske aktieindeks starter dagen ud med fald, mens supermarkedsgiganten Wal-Mart trækker i en mere positivt retning efter overraskende regnskabstal.

Efter kort tids handel falder S&P 500-indekset med 0,4 pct., mens Nasdaq-indekset falder 0,2 pct., og Dow Jones-indekset dykker 4 pct.

Allerede onsdag blev der lagt en dæmper på optimismen, efter at den amerikanske centralbank, Federal Reserve, offentliggjorde et referat fra sit seneste rentemøde. Det indikerede, at juni - mod markedets forventning - meget vel kan blive tidspunktet for den næste renteforhøjelse fra centralbankens side.

Det har fået investorerne til at genoverveje markedets prissætning, fortæller Kevin Caron, der er markedsstrateg hos Stifel Nicolaus & Co., til Bloomberg News.

- Det har drevet tabene og har sat gang i volatiliteten, siger han.

OPKØB, FUSION og REGNSKAB

På regnskabsfronten har supermarkedskæden Wal-Mart overrasket, idet kæden kunne meddele, at den havde solgt mere end ventet i årets tre første måneder.

Koncernens omsætning landede i første kvartal på 115,9 mia. dollar. Til sammenligning havde analytikerne ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg ventet en omsætning på 113,3 mia. dollar.

Det førte til et resultat per aktie på 98 cent i kvartalet mod analytikernes forventning om et resultat per aktie på 88 cent. Det sender aktien op med 8,8 pct. fra børsåbningen.

En anden aktie, der har medgangg, er Monsanto, der har oplyst, at den tyske kemikoncern Bayer er kommet med et bud på det amerikanske selskab. Bliver opkøbet til virkelighed, vil det skabe verdens største leverandør af såsæd og landbrugskemikalier. Monsanto-aktien stiger 5,6 pct.

FMC Technologies går tilbage med 1,5 pct., efter at selskabet er blevet enig med det franske olieserviceselskab Technip om en fusion til en værdi af 13 mia. dollar. De to selskaber vil tilsammen have en årlig omsætning på 100 mia. dollar, og selskaberne regner med, at fusionen vil give synergier på omkring 400 mio. dollar i 2019.

Også den amerikanske elbilsproducent Tesla er i fokus, efter at selskabet ifølge New York Times annoncerede, at det vil rejse 2 mia. dollar for at polstre selskabet til en kraftig vækst i produktionen af den nye Model 3. Selskabets mål er ultimativt at producere 500.000 elbiler inden 2018, hvilket af flere eksperter ses som et uopnåeligt mål. Aktien går op med 2,1 pct.