Aktier: Wal-Mart og Cisco fejres i grønt marked

Humøret er tøet op på Wall Street, hvor aktierne stiger torsdag efter flere dage med fald.

Læs mere
Fold sammen

Gode regnskaber og stigende risikoappetit på finansmarkederne generelt hjælper de toneangivende indeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, til stigninger på mellem 0,5 og 0,7 pct. i den indledende handel.

Det er blandt andet investorer, der går på jagt efter billige aktier oven på de seneste dages kursfald, der præger stemningen, udtaler analytiker Michael Hewson fra CMC Markets til Reuters.

It-selskabet Cisco er med til at løfte Nasdaq-indekset takket være et velmodtaget regnskab fra onsdag aften. Resultaterne var i den øvre ende af det ventede, men udsigten for indeværende kvartal bød på større salgsvækst end forudset. De ingredienser løfter aktien 6,7 pct.

Wal-Mart følger tæt efter med en fremgang på 5,9 pct. takket være et regnskab, der viste en organisk salgsvækst for 13. kvartal i træk.

Den enorme detailkæde leverede desuden i sit tredje kvartal en justeret indtjening per aktie på 1,00 dollar, mens analytikerne havde sigtet efter et resultat på 0,98 dollar per aktie ifølge estimater fra Bloomberg News.

Resultatet er samtidig højere end Wal-Marts egne forventninger til kvartalet. De lød på en indtjening per aktie på 0,90-0,98 dollar, og prognosen for hele regnskabsåret opjusteres i samme ombæring med mere end forudset.

I den negative ende indkasserer elektronikkæden Best Buy et fald på 2,3 pct. efter et regnskab med pæn indtjening men skuffende omsætning.

Investorerne lader også til at være skuffede over, at Mattel angiveligt har afvist et købstilbud fra rivalen Hasbro. Mattel falder 0,8 pct., mens den konkurrerende legetøjsmagers kurs falder 0,2 pct. og dermed går imod det positivt stemte marked.