Aktier: Wal-Mart får kursklø i violet marked

Efter minimale stigninger i de første handler på det amerikanske aktiemarked falder de tre toneangivende amerikanske indeks, Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq. Indeksene falder med henholdsvis 0,2 pct., 0,1 pct. og 0,03 pct. i tirsdagens tidlige handel.

Læs mere
Fold sammen

Inden børsåbningen har der blandt andre været regnskaber fra Home Depot og Wal-Mart, hvilket førstnævnte slap bedst fra.


Home Depot har nydt godt af det varme vejr i første kvartal, og byggemarkedskæden overgår markedets forventninger til præstationen i begyndelsen af året.


Stigende boligpriser og byggeaktivitet betød et resultat per aktie på 1,16 dollar i årets tre første måneder mod ventet 1,15 dollar ifølge Bloomberg.

Knap så godt var resultatet i Wal-Mart, som kom ud af første kvartal med et overskud per aktie på 1,03 dollar mod ventet 1,05 dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.


Det er dog valutaudsving, som er baggrunden for skuffelsen, skriver Bloomberg News. Det rammer indtjeningen i detailkæmpens udenlandske enheder ved omregning til dollar.

Efter åbningen stiger Home Depot med 0,7 pct., mens Wal-Mart falder hele 2,6 pct.

Der har også været regnskab fra Take-Two Ìnteractive Software, som de spilleglade vil kende som skaberne af det populære konsolspil Grand Theft Auto. I den tidlige handel stiger spilskaberen med hele 12,1 pct., efter at selskabet kom med regnskab sent mandag.


Indtjeningen eksklusiv særlige poster steg til 49 cent per aktie i fjerde kvartal mod 21 cent per aktie samme periode året før. Konsensus blandt analytikerne var en indtjening på 28 cent per aktie.


/ritzau/FINANS