Aktier: Volatil uge sluttede med plusser

De amerikanske aktier afsluttede en volatil og urolig uge med en usædvanlig lav, om end positiv, omsætning fredag.

Læs mere
Fold sammen

Bekymringerne over de gentagne kinesiske devalueringer fortog sig efter Peoples Bank of China fredag ikke fortsatte rækken af nedskrivning, men tværtimod opskrev yuan en anelse.

Mandag morgen er optimismen mindre udtalt, idet futures på de amerikanske aktieindeks handles med små fald under 0,1 pct. i Asien.

S&P 500-indekset lukkede fredag med en stigning på 0,4 pct. til 2091,54. De tunge aktier i Dow Jones øgede ligeledes 0,4 pct. til 17.477,40, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset fulgte trop med et plus på lidt mere beskedne 0,3 pct. til 5048,24.

Omsætningen var blot 640 mio. aktier handlet på New York Stock Exchange, mens Nasdaq-børsen kun kunne mande sig op til knap 1,5 mia. aktier omsatte aktier.

Fredagens amerikanske industriproduktion overraskede med en stigning på 0,6 pct. i juli, hvilket skal ses i forhold til analytikernes estimerede stigningstakt på 0,3 pct.

Kapacitetsudnyttelsen landede på 78,0 pct. i juli, hvilket var som ventet.

Til gengæld faldt forbrugertillidsindikatoren fra University of Michigan til 92,9 fra 93,1 måneden før. Analytikere havde ventet en fremgang til indeks 93,5.

- Økonomisk data har været lidt bedre end forventet, og investorerne er ikke så bekymrede om Kina længere. Det hjælper alt sammen, og det faktum at yuan er stabiliseret og ikke er styrtdykket, har lagt en bund under markedet, siger markedsstrateg Paul Zemsky fra Voya Investment Management i New York til Bloomberg News.

Den forgangne uge har trods de volatile forhold og den store nervøsitet og usikkerhed trods alt givet et afkast i S&P indekset på 0,7 pct. Dow Jones er steget 0,6 pct., mens Nasdaq lige akkurat kan svinge sig op i et plus på knap 0,1 pct. over de seneste fem handelsdage.

I indeværende uge kan investorerne se frem til endnu en serie økonomiske nøgletal, mens sommerferiesæsonen kører på højtryk.

Mandag er der Empire Manufacturing og NAHB-boligindeks, mens tirsdag byder på påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser.

Onsdag er ugens vigtigste på grund af offentliggørelsen af de amerikanske inflationstal i form af forbrugerpriser og kerneforbrugerpriser, mens torsdag løfter sløret for de ugentlige tal for nytilmeldte ledige, foruden salg af eksisterende boliger, Philadelphia Fed-indekset og de ledende indikationer.

Fredag rundes ugen af med amerikanske PMI tal fra Markit Economics.