Aktier: Vodafone er oppe at ringe mens Easyjet dykker

Verdens næststørste teleselskab, Vodafone, har en god dag på børsen i London. Telekoncernen er kommet med regnskab for 2016/17, der indeholdt opløftende takter.

Arkivfoto. Verdens næststørste teleselskab, Vodafone, har en god dag på børsen i London. Telekoncernen er kommet med regnskab for 2016/17, der indeholdt opløftende takter.  Fold sammen
Læs mere
Foto: Reuters Staff

Men de øvrige aktiemarkeder i Europa vender snuden mere eller mindre ned, så rykker Vodafone den britiske børs i plus, og FTSE 100-indekset stiger med 0,6 pct. tirsdag ved middagstid.

Aktien i telekoncernen er oppe at ringe med 3,9 pct. efter et regnskabet, hvor ledelsen lover at sende flere penge i retning af aktionærerne efter flere år med voldsomme investeringer og opkøb, skriver Bloomberg News.

Aktien stiger til sit højeste i ti måneder, efter at det er meldt ud, at de frie pengestrømme i indeværende regnskabsår kommer til at være på omkring 5 mia. euro, hvilket er 900 mio. euro højere end i det netop afsluttede regnskabsår og cirka 350 mio. euro over konsensus, påpeger Sydbank.

»Dermed kan Vodafone leve op til meldingen om stigende udbytter, hvilket fjerner noget usikkerhed omkring aktien,« skriver banken i en kommentar.

Regnskabet får da også den britiske aktie til at være med i toppen af det brede Stoxx 600-indeks, der tirsdag middag falder med samlet 0,2 pct. Med til at trække ned i indekset er et andet britisk selskab - lavprisflyselskabet Easyjet, hvor aktien dykker med 5,7 pct. efter et halvårsregnskab med et større tab end ventet.

Easyjet landede således et underskud før skat på 236 mio. pund, mens analytikerne havde ventet et tab på 176 mio. pund ifølge Bloomberg News.

Det er blandt andet en sen påske samt et svagt britisk pund, der får skylden for, at tallene skuffer.