Aktier: Vodafone er det positive indslag i rød start

De amerikanske aktier er - ganske som tilfældet også er det i Europa - startet i rødt mandag, hvor alle tre toneangivende indeks falder.

De amerikanske aktier er - ganske som tilfældet også er det i Europa - startet i rødt mandag, hvor alle tre toneangivende indeks falder.

S&P 500-indekset dykker fra start med 0,4 pct., mens teknologitunge Nasdaq falder 0,5 pct., og Dow Jones-indekset falder 0,4 pct.

Stemningen er trykket af weekendens tiltag fra USA's præsident, Donald Trump, der har forbudt indrejse til USA for folk fra syv lande, hvor befolkningen hovedsageligt er muslimsk.

Det gav negativ stemning i den asiatiske handel allerede fra morgenstunden dansk tid og har også sendt de europæiske og amerikanske markeder i rødt over en bred kam.

Det har det gjort, fordi tiltaget skaber yderligere frygt for, at en uhyre protektionistisk tilgang vil præge Trumps politik - også inden for handel.

Blandt enkeltselskaberne er der opmærksomhed til storbanken Citigroup, der angiveligt er tæt på at sælge sin enhed omfattende servicerettigheder til 780.000 realkreditlån til New Residential Investment.

Det skriver Wall Street Journal med henvisning til kilder tæt på forhandlingerne.

Citigroup-aktien falder med 1,3 pct. 56,36 dollar i den tidlige handel.

Apple-aktien er også i modvind fra start, hvor den falder med 0,9 pct. til 120,82 dollar. Teknologikæmpen afleverer sit regnskab for første kvartal 2016/17 tirsdag.

Positiv opmærksomhed er der til britiske Vodafone, der også har en notering i USA. I London stiger aktien med 2,4 pct. til 198 pence på rygter om en mulig fusion af de indiske aktiviteter med rivalen Idea Cellular.

Det skriver CNN Money.

Vodafones amerikanske notering stiger med 1,7 pct. til 24,99 dollar i den tidlige handel.