Aktier: Vil Apple give Tesla baghjul i USA?

Selvom der endnu engang står Grækenland i overskifterne for de finansielle markeder på begge sider af Atlanten, vil verdens mest værdifulde selskab, Apple, formentlig løbe med en del opmærksomhed, når Wall Street lukker op for aktiehandlen på ugens sidste handelsdag.

Apple er nemlig ifølge Bloomberg længere med sine bilplaner end ventet. Elektronikgiganten er angiveligt allerede klar med en elbil i 2020, som skal udfordre Tesla, der er pioner inden for branchen. Apples aktie indikeres 0,22 pct. op i formarkedet, mens Tesla ligger til et marginalt fald.

Ellers er det eftermiddagens møde blandt eurozonens finansministre, der optager investorerne. Hvis de amerikanske handlere havde regnet med at få nyt derfra relativt tidligt på dagen bliver de skuffede, for mødet er udsat fra klokken 15 til klokken 16.30 dansk tid.

Handlen med aktiefutures, der lader investorerne spekulere i den fremtidige kursudvikling, tyder på, at USA vil følge trenden i Europa, hvor størstedelen af aktiemarkederne er i negativt terræn.

Dow Jones-indekset ligger til et fald på 0,2 pct., Nasdaq-aktierne indikeres 0,1 pct. ned, mens det brede S&P-indeks ser ud til at skulle åbne 0,3 pct. lavere.

Deere, der fremstiller traktorer og andre landbrugsmaskiner, overgår markedets forventninger i regnskabet for første kvartal, men nedjusterer alligevel forventningerne til resten af regnskabsåret, da landmændene holder igen med investeringerne. Aktien ligger omkring 1 pct. lavere i formarkedet.

Deere kom ud af første kvartal af selskabets forskudte regnskabsår med en indtjening pr. aktie på 1,12 dollar, hvilket var markant højere end forventningerne i markedet. De lød ifølge Bloomberg News på en indtjening på 0,83 dollar pr. aktie.

Toplinjen var også en anelse højere end ventet, da omsætningen i første kvartal lød på 5,61 mia. dollar mod en forventning om en toplinje på 5,49 mia. dollar.

For hele regnskabsåret venter Deere nu et nettoresultat på 1,8 mia. dollar, hvilket er omkring 100 mio. dollar lavere end den tidligere forventning. Målt på indtjening pr. aktie er det 5,21 dollar for hele året, hvilket ligger 0,28 dollar under analytikernes forventning ifølge Bloomberg News.