Aktier: Vigende kurser fortsatte for anden dag i træk i USA

Tirsdag blev endnu en dag med lav omsætning på Wall Street, og et tyndt nyhedsflow var medvirkende til den tilbagelænede holdning, der i sidste ende gav sig udslag i vigende kurser.

Foto: SPENCER PLATT. Omsætningen lå omkring 20 pct. under normalen på såvel New York Stock Exchange som på Nasdaqbørsen
Læs mere
Fold sammen

S&P 500-indekset lukkede tirsdag med et minus på 0,5 pct. til 2150,49. De tunge aktier i Dow Jones faldt knap 0,5 pct. til 18.168,45, og Nasdaq-papirerne lukkede med dagens mindste indeksfald på 0,2 pct. til 5289,66.

Omsætningen lå omkring 20 pct. under normalen på såvel New York Stock Exchange som på Nasdaqbørsen.

INGEN ØKONOMISKE DATA

Der var ingen økonomiske nøgletal at tage stillig til, så i stedet valgte markedsdeltagerne at se frem mod fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport.

Rapporten kan give det endelige dødsstød til den afventende holdning hos en del af FOMC-medlemmerne med Federal Reservechef Janet Yellen i spidsen.

- Allerede fredag får vi mere information i form af jobskabelsesdata. Sandsynligheden for renteforhøjelser påvirker markedet forskelligt afhængigt af, hvad dag det er, og om der er statistikker, der viser, at økonomien har det godt eller ej, siger analytiker Michael Hewson fra CMC Markets til Bloomberg News.

Markedet venter en jobskabelse på 174.000 i september oven på augusts 151.000 nye arbejdspladser.

FINANS GIK MOD STRØMMEN

Der var positivt fortegn i finanssegmentet båret frem af de mange udtalelser fra Fed-topfolk om en forestående renteforhøjelse samt af en reduceret frygt for nye problemer i hele sektoren.

Senest har Fed-chefen i Cleveland, Loretta Mester, udtrykt sig i stærke vendinger for en renteforhøjelse allerede i november. Meldingerne har øget markedets sandsynlighedsfaktor for en renteforhøjelse i år til 61 pct. eller 11 pct.point mere end for blot en uge siden.

Finanssektoren steg 0,3 pct. og var eneste af de 11 undergrupper i S&P 500-indekset, der lukkede i plus.

Bank of America steg 1,1 pct., og Citigroup øgede 1,5 pct., efter de seneste rygter om Deutsche Bank pegede i retning af en kapitaludvidelse og et midlertidigt stop for bonusudbetalinger. Deutsche Banks amerikanske notering steg 2,7 pct.

I bunden lå forsyningsselskaberne med et dyk på 2,2 pct. tæt fulgt af telesektoren, der sluttede dagen med et fald på 1,7 pct.

På nyhedsfronten annoncerede Google lanceringen af to nye Pixel telefoner. Det er ikke første gang Google har forsøgt sig i smartphone-markedet, men det er første gang, at telefonen er designet af Google selv. Det er samtidig den første telefon, som har indbygget Google Assistant foruden, hvad Google betegner som det bedste smartphonekamera nogensinde.

Rygtet om telefonerne var løbet i forvejen i markedet, og Google-moderselskabet Alphabet lukkede med et plus på 0,3 pct.

Markedet ser nu frem mod regnskaberne for tredje kvartal, der indledes med data fra aluminiumsselskabet Alcoa allerede i næste uge.

Ifølge Bloomberg News estimerer analytikerne samlet set et fald på 1,5 pct. i indtjeningen hos selskaberne i S&P 500-indekset i tredje kvartal.

Onsdag morgen er aktiemarkederne i Fjernøsten generelt positive, mens de amerikanske aktiefutures samtidig ligger tæt på nulpunktet.