Aktier: Vestas, William Demant og SAS i fokus fra start

Regnskab fra Vestas inden børstid og fra FLSmidth ved middagstid samt en kvartalsopdatering fra William Demant, der er leveret, ventes torsdag at præge det danske aktiemarked. Udfaldene vil sætte den endelige retning for aktiemarkedet.

Regnskab fra Vestas inden børstid og fra FLSmidth ved middagstid samt en kvartalsopdatering fra William Demant, der er leveret, ventes torsdag at præge det danske aktiemarked. Udfaldene vil sætte den endelige retning for aktiemarkedet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Iris

Umiddelbart tyder det på en åbning på et omtrent uændret niveau.

Det danske C20 Cap-indeks steg 0,5 pct. til 1173,87 onsdag.

I USA satte de tre ledende indeks rekord onsdag, men stigningerne var behersket, og futures på de tre indeks ligger lidt lavere torsdag morgen. I Asien er der små fald. Samlet tegner torsdagen således til små bevægelser.

REGNSKABSNYT FRA FLERE SELSKABER

Genmab leverede tal efter børstid onsdag. Forventningerne fastholdes. Aktien faldt 0,2 pct. til 1230 kr.

Nets, der er på vej til at blive solgt til en amerikansk kapitalfond, har også leveret regnskab, og det viste en bedre drift end i samme periode sidste år. Nets lukkede onsdag 0,2 pct. højere i 163,70 kr.

Ambu har landet tal inden børstid og fik et nettooverskud på 87 mio. kr. i regnskabsårets fjerde kvartal mod 92 mio. kr. i samme periode sidste år.

Ambu lukkede 1,6 pct. lavere onsdag i 570 kr.

William Demant leverede en kvartalsopdatering med få tal inden børstid og fastholdt forventningerne. WDH-aktien faldt 0,1 pct. til 187,30 kr.

FLERE REGNSKABER INDEN ÅBNING

Rederiet Norden er også regnskabsaktuel inden børsåbningen. Norden-aktien lukkede onsdag i 133,60 kr. efter en stigning på 0,3 pct.

Vestas gør status for tredje kvartal kl. 8.30. Analytikere venter et driftsresultat før særlige poster på 399 mio. euro mod 433 mio. euro i samme periode året før, viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates. Særligt fokus vil rette sig mod det amerikanske marked, hvor et forslag til en ny skattereform i USA for nylig skabte uro om PTC-støtten og markedsudsigterne for vindindustrien i USA.

Vestas-aktien steg 3,6 pct. til 527,60 kr.

FLSmidth, der faldt 2 pct. til 424,20 kr., kommer med regnskab for tredje kvartal. Det ventes at byde på et driftsoverskud, EBIT, på 282 mio. kr. mod 243 mio. kr. i samme periode sidste år. Sammen med ordreindgangen er FLSmidths markedsforventninger et tilbagevendende fokuspunkt i regnskabet.

Luftfartsselskabet SAS har gennemført det aktiesalg, som selskabet annoncerede sent onsdag. Samlet set har SAS afhændet 52,5 mio. aktier til en pris på 24,20 svenske kr. stykket - svarende til en rabat på 7,3 pct., når man sammenligner med lukkekursen onsdag. Salget svarer til en udvidelse af aktiekapitalen på 15,9 pct., og den samlede salgspris er 1,27 mia. svenske kr. - eller 972 mio. danske kr.

SAS-aktien faldt onsdag 2,4 pct. til 19,80 kr.

/ritzau/FINANS