Aktier: Vestas væltes af podiet

Vestas er onsdag kommet halvsløjt fra start oven på opjusteringen og kursløftet tirsdag.

Vestas er onsdag kommet halvsløjt fra start oven på opjusteringen og kursløftet tirsdag.

Vindmøllekoncernen har ellers høstet den første anerkendelse for sin opjustering til pengestrømmene tirsdag eftermiddag. Britiske Barclays har løftet sin anbefaling til "ligevægt" fra "undervægt" og lagt ekstra 115 kr. til kursmålet, der nu lyder 270 kr.

Hos Nordea er anbefalingen imidlertid blevet sænket til "hold" fra "køb", mens kursmålet ligesom det er tilfældet i Barclays er løftet til 270 kr. - en stigning på en femmer.

- Dengang Nordea løftede til køb var der nogle kursudløsere forude, som nu er gået i opfyldelse, forklarer aktierådgiver i Nordea Jesper Bamberger.

Og på aktiemarkedet er den første kursreaktion i Vestas-aktien negativ med 0,8 pct. til 246,8 kr. Faldet kommer efter en stigning på 4,6 pct. tirsdag.

På det generelle marked er udsvingene små, men positive, også selv olieprisfaldet, der er blandt hovedårsagerne til den seneste markedstumult, fortsætter.

Roen på aktiemarkedet - C20 Cap ligger 0,1 pct. højere i 801,39, kan dog blive brudt, når onsdagens vigtigste nøgletal - forbrugerprisestimatet for eurozonen - offentliggøres kl. 11.

- Denne her dag tror jeg kan blive præget af store udsving. Mange går og venter på de her inflationstal, og det vil aktierne komme til at reagere på, siger Jesper Bamberger.

Økonomer venter ifølge Bloomberg News et prisfald på 0,1 pct., og spørgsmålet er så, hvorledes markedet vil reagere på prisfald i Europa, der normalt ses som et dårligt tegn for økonomien, og før er blevet brugt af Den Europæiske Centralbank som argument for at lempe pengepolitikken.

- Det kan godt vendes til at blive godt nyt, for det kan få Den Europæiske Centralbank på banen og købe statsobligationer før end ventet, vurderer Jesper Bamberger.

Blandt C20-aktierne falder også GN Store Nord med 1,6 pct. Også den aktie er sænket af Nordea til "sælg" fra "hold". Derimod er der positiv omtale i Børsen af udsigterne for såvel GN Store Nord som William Demant. Den amerikanske storbank Citigroup ser ifølge avisen stort kurspotentiale i de to danske høreapparataktier. William Demant er åbnet 0,4 pct. højere, og ligger som treer i C20.

Helt i toppen ligger A.P. Møller-Mærsk med en stigning i B-aktien på 0,6 pct. til 12.000 efter fald på 3,7 pct. mandag og 1,1 pct. tirsdag. Prisen på Brent-olien falder ellers yderligere 2,1 pct. til omkring 50 dollar for en tønde. På den lange bane er prisfaldet problematisk for flere af selskabets divisioner, især Maersk Oil og Maersk Drilling.