Aktier: Vestas til tops i åbning med løft

Der er fornyet risikoappetit i det danske eliteindeks, der indleder tirsdagens handel med et løft på 0,4 pct. til indeks 1037,64, efter at C20 Cap-indekset mandag lukkede med et fald på 0,2 pct. Tirsdag morgen ligger 16 af indekset 20 aktier i plus.

Medgang er der især til Vestas, som har fået løftet sit kursmål af HSBC til 530 fra 470. Anbefalingen er uændret "hold". Det oplyser Bloomberg News.

Justeringen kommer efter en periode, hvor Vestas-aktien er steget sammenlagt 13 pct. til 550,50 kr. siden præsentationen af regnskabet for andet kvartal, der indeholdt en opjustering af 2016-prognosen og et aktietilbagekøb på knap 3 mia. kr.

Vestas-aktien stiger 0,9 pct. til 555,50 kr. i den indledende handel.

Den britiske storbank sænker samtidig sin anbefaling af aktien i Rockwool til "hold" fra "køb", selv om kursmålet hæves til 1350 kr. fra 1300 kr.

B-aktien i stenuldsproducenten er steget næsten 35 pct. i år. Tirsdag morgen falder den med 0,7 pct. til 1299,00 kr.

AFGØRELSE OMKRING DONG

Investorerne kan se frem til, at Sø- og Handelsretten tirsdag afgør, hvorvidt Dong er skyldig i den såkaldte Elsam-sag om konkurrencemisbrug.

Afgørelsen bliver dog bliver formentlig blot en mellemregning for Dong, der opslugte Elsam tilbage i 2006, forudser Sydbank-analytiker Morten Imsgard.

- Det, man skal huske på, er, at Sø- og Handelsretten ikke er den sidste retsinstans. Jeg forventer, at uanset udfaldet bliver sagen anket, siger Morten Imsgard.

Samtidig er det blot skyldsspørgsmålet og ikke spørgsmålet om omfanget af en eventuel erstatning, som bliver afgjort. Dong har hensat 298 mio. kr. til dækning af eventuel erstatning. Men der er et langt fra Dongs hensættelse og modpartens krav, som lyder på omkring 7 mia. kr.

Dong-aktien ligger uændret i 270,00 kr.

BAVARIAN MED POTENTIELLE MIDLER I PIPELINE

Bavarian Nordic har tre potentielle lægemidler i sin pipeline, som selskabet sætter sin lid til over de næste tre år, skriver dagbladet Børsen.

Selskabet håber ifølge Børsen, at prostatakræftmidlet Prostvac, et lægemiddel mod RSV-virussen og den potentielle kræftvaccine CV-301vil skabe en transformation, der minder om Genmabs.

Bavarian-aktien løftes 1,4 pct. til 248,00 kr.

NORDIC SHIPHOLDING NEDJUSTERER

Forud for børsåbning har Nordic Shipholding fremlagt regnskab for andet kvartal.

Tankrederiet, der opererer på vigende fragtmarkeder, havde en beskeden fremgang i omsætningen, men en lige så beskeden tilbagegang på driften.

Nordic Shipholding forventer, at det svage fragtmarked fortsætter i resten af 2016 og nedjusterer forventningerne til regnskabsåret. Tankrederiet venter nu et EBITDA-resultat på 12-14 mio. dollar og et nettoresultat på 2-4 mio. dollar. Tidligere ventede selskabet et EBITDA-resultat på 17-20 mio. dollar og et nettoresultat på 7-9 mio. dollar.

Aktien i Nordic Shipholding daler 3 pct. til 0,96 kr.

SVÆRM AF TAL FRA SIDEPAPIRER

Investorerne har i det hele taget en hel sværm af regnskaber fra danske sidepapirer at forholde sig til.

Nettoomsætningen i fodboldklubben Brøndby faldt med hele 17,6 pct. i andet kvartal 2016 i forhold til perioden året før. Posten endte på 31,1 mio. kr. - og den faldende omsætning skyldes især faldende tv-indtægter, ikke fodboldrelaterede arrangementer og merchandise, oplyser klubben fra Vestegnen.

BIF-aktien løftes 3,6 pct. til 1,14 kr.

Skako, der laver betonblandere og vibrationsudstyr til brug i industrien, kom ud af andet kvartal med et overskud efter skat på 6,2 mio. kr. mod et plus på 5,8 mio. kr. i samme periode sidste år.

Selskabet selv glæder sig over stigende ordreindgang i forretningsområdet Vibration, ligesom det anfører, at det har forstærket sin position som den foretrukne leverandør til fosfatindustrien i Nordafrika.

Skako-aktien rasler 12,4 pct. ned til 71,00 kr.

Dertil kommer der regnskaber for andet kvartal fra Nordicom, SIF, Firstfarms og DLH.

Desuden kommer det regnskab for første kvartal fra Egetæpper.

/ritzau/FINANS