Aktier: Vestas til bunds i stille marked

Der er tirsdag middag en lille kurslussing til Vestas i det danske eliteindeks, som ellers ligger nogenlunde fladt.

Arkivfoto. Der er tirsdag middag en lille kurslussing til Vestas i det danske eliteindeks, som ellers ligger nogenlunde fladt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Dueholm
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stemningen er afventende frem mod blandt andet rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB) i Frankfurt torsdag.

- Det, man afventer lige nu, er mødet i ECB her på torsdag. Det er det, som holder gryden i kog, idet der er en forventning om noget positivt, vurderer Mikkel Duus-Hansen, aktieanalytiker i Spar Nord, over for Ritzau Finans.

Han henviser til, at centralbankens chef, Mario Draghi, her muligvis vil have yderligere stimuli i ærmet, som skal være med til at fyre op under Europas økonomi.

- Man har en forventning om, at han vil forlænge opkøbsprogrammet, og der er nogle økonomer, som mener, at han vil komme med nogle nye tiltag, forklarer Mikkel Duus-Hansen.

Samlet stiger C20 Cap-indekset med beskedne 0,1 pct. til 962,14, efter at det indledte dagen med et lille fald.

VESTAS UDFORDRET I USA

Selskabsspecifikt er der blandt andet fokus på Vestas, efter at Jyllands-Posten har skrevet, at vindmølleproducentens indtjening kan blive hårdt ramt af selv en mindre nedgang på det store og vigtige amerikanske marked.

Den schweiziske storbank Credit Suisse er mest pessimistisk. Den forudser, at møllekoncernens driftsresultat falder 40 pct. næste år. Det sker blandt andet som følge af en halvering af aktiviteten i USA.

- I teorien er tre fjerdedele af driftsresultatet i fare, hvis det amerikanske marked ophører, skriver banken i en analyse, som Jyllands-Posten er i besiddelse af.

Vestas-aktien falder med 1,7 pct. til 429,90 kr.

Også Genmab, hvis aktie sætter sig med 0,3 pct. til 1189 kr., er i søgelyset, idet biotekvirksomheden tirsdag morgen på den amerikanske konference ASH har fremlagt data fra studier med kræftmidlet Daratumumab, men uden at det har været med store nyheder.

Blandt de faldende elitepapirer er også Coloplast. Der fragår udbytte på 9 kr. hos medicovirksomheden. Coloplast falder med 1,1 pct. - eller 5 kr. - 443,30 kr.

DAB'S BESTYRELSE VANDT ARMLÆGNING

Uden for eliteindekset er det Danske Andelskassers Bank (DAB), der løber med overskrifterne, efter at bankens bestyrelse vandt armlægningen med Lind Invest på mandagens ekstraordinære generalforsamling.

Samtlige otte kandidater, der var opstillet af bankens bestyrelse, blev valgt, mens Lind Invest ikke fik valgt en eneste af sine kandidater.

DAB-aktien daler 5 pct. til 3,40 kr.

G4S venter, hvad sikringskoncernen selv betegner som "væsentlige" frie pengestrømme i 2016 og gentager sine forventning om, at den nettorentebærende gæld vil være bragt ned til under 2,5 gange driftsindtjeningen (EBITDA) ved udgangen af 2017.

Aktien i G4S faldt tirsdag med 3,3 pct. Samme dag citerede Bloomberg News en analyse fra børshuset Exane BNP Paribas, der reducerede sit estimat for de frie pengestrømme i G4S med 26 pct. Det skete blandt andet med henvisning til et møde, børshuset har haft med G4S' finansdirektør, Tim Weller.

Tirsdag går forsikringsaktien 2 pct. tilbage til 20,20 kr.

FINANSHUSE SER PÅ SIDEPAPIRER

Jyske Bank hæver sin anbefaling af aktien i forsikringsselskabet Tryg til "stærkt køb" fra "køb". Kursmålet er fortsat 157 kr.

Forsikringsaktien stiger 0,7 pct. til 127,30 kr.

Desuden har bryggeriet Royal Unibrew fået hævet sin anbefaling til "reducer" fra "sælg" af Jyske Bank, der dog fastholder kursmålet på 250 kr.

Royal Unibrew stiger 2,2 pct. til 253,50 kr.

Dong Energy, der meget vel kan være på vej ind i C20 Cap-indekset ved decemberrevisionen, stiger med 2,3 pct. til 239,60 kr., efter at Danske Markets har hævet sin anbefaling af den aktie til "køb" fra "hold".