Aktier: Vestas til bunds i faldende C20

Selvom Novo Nordisk leverede endnu et brag af et regnskab, så formår det ikke at sætte en klar kurs på Fondsbørsen.

Det danske aktiemarked holder sig torsdag omkring udgangspunktet fra onsdag til trods for et relativt kraftigt fald i Vestas. Novo Nordisk formår heller ikke at udstikke en klar kurs for eliteindekset, da aktien efter et kortvarigt løft oven på selskabets årsregnskab synes at have stabiliseret sig omkring uændret.

Ved 11.30-tiden ligger C20-indekset 0,3 pct. lavere i niveau 539,27, mens C20 Cap-indekset falder 0,3 pct. til 557,86. Novo Nordisk ligger marginale 0,2 pct. lavere i 1019 kr., og det undrer hos Danske Bank.

- Nettoresultatet var 9 pct. bedre end ventet i fjerde kvartal, og forventningerne blev opjusteret (i lokal valuta, red.). Det burde den kunne stige på, siger Mads Zink, chefaktiehandler i Danske Bank, til Ritzau Finans og tilføjer, at det nok skyldes, at der altid er store forventninger til Novos regnskaber.

- Novo leverede varen på alle parametre. Fjerde kvartal var meget stærkt, og forventningerne til indeværende år og de langsigtede forventninger er virkelig stærke. Det eneste lille minus var det advarselsbrev, Novo har fået af FDA (de amerikanske sundhedsmyndigheder, red), siger Mads Zink.

Novo Nordisk meddelte i årsregnskabet, at medicinalselskabet har fået en advarsel af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, for to overtrædelser på en aseptisk påfyldningsfabrik i Bagsværd.

Der kan ifølge Mads Zink være nogen, som er lidt nervøse for, om det kan forhale Tresiba-godkendelsen.

- Det ved vi ikke, men det kan give en lille usikkerhed om, hvorvidt det kunne have nogen betydning. Men det er et super stærkt regnskab fra Novo Nordisk, og jeg er lidt overrasket over, at den ikke stiger på det.

Vestas falder for fjerde børsdag i træk - denne gang med relativt kraftige 6,5 pct. til 33,91 kr. Nedturen afspejler ifølge Jacob Pedersen, senioranalytiker i Sydbank, at investorerne har fået øjnene op for, at der faktisk bliver givet ordrer i vindmarkedet - de bliver bare ikke i synderligt omfang givet til Vestas.

- Det er trods alt ordrerne, de skal leve af - det er ikke at skære butikken til. Hvis der ikke kommer ordrer, så kan de skære butikken til i mange år endnu, siger han til Ritzau Finans.

Han vurderer, at udviklingen tyder på, at investorerne er bekymrede over Vestas' lave ordreindtag, og Jacob Pedersen vil gerne vide, om det er noget, man skal forberede sig på varer ved de næste mange kvartaler, eller om det kan vendes rundt relativt hurtigt.

I toppen af C20 ligger Coloplast, der onsdag kom med regnskab og blev straffet med et fald på knap 4 pct. Goldman Sachs fået øjnene op for Coloplast og tror nu langt mere på aktiens potentiale. I hvert fald hæver banken anbefalingen af aktien til "køb" fra tidligere "neutral". Kursmålet løftes samtidig knap 70 pct. til 368 kr. fra tidligere 218 kr.

Coloplast-aktien stiger 2,6 pct. til 288,70.

/ritzau/FINANS