Aktier: Vestas tager toppen i roligt marked

Læs mere
Fold sammen

Vestas stryger til tops på et stille dansk aktiemarked, der har balanceret mellem minus og plus i de første timer af handlen onsdag, hvor der ikke er de store nyheder til at rykke markederne.

Ved middagstid falder det toneangivende C20 Cap-indeks 0,15 pct. til 969,97. Dermed er der ikke umiddelbart udsigt til den anden lukkerekord på stribe, men det kan ændre sig, hvis der kommer lidt mere fart på aktierne i løbet af eftermiddagen.

I toppen finder man vindmølleproducenten Vestas, der onsdag har annonceret, at det har vundet en ordre på 36 MW til et projekt på Lolland. Rygterne om ordren var allerede fremme i sidste uge, men først onsdag er det blevet bekræftet fra Vestas selv. Vindmølle-aktien stiger 1 pct. til 296,20 kr.

Der er også fremgang til William Demant Holding, der i disse dage er i fokus, da den årlige amerikanske høreapparatkonference, AudiologyNow! 2015, løber af stablen i San Antonio, Texas.

William Demant Holding stiger 0,4 pct. til 587,50 kr., mens GN Store Nord, der også gør sig inden for høreapparater, ligger uændret i 156,30 kr.

TDC har onsdag medvind af, at den schweiziske storbank UBS har løftet kursmålet for teleaktien til 50 kr. fra 45 kr., mens anbefalingen fortsat er "neutral". Teleaktien stiger 0,1 pct. til 50,50 kr.

I den modsatte ende er der en smule pres på Novo-aktien. Medicinalkoncernen har onsdag afholdt telekonference i forbindelse med den forestående lancering af fedmemidlet Saxenda i USA.

På konferencen har Novo Nordisk sagt, at der formentlig går mere end fem år, før at Saxenda bliver en såkaldt blockbuster med et salg på over 1 mia. dollar.

- Det bliver formentlig ikke på fem års sigt og så må vi se, hvordan tilskudsordningerne og markedspenetrationen dermed bliver, sagde Novo Nordisks finansdirektør, Jesper Brandgaard, på onsdagens telekonference.

Novo-aktien dykker 0,7 pct. til 342,90 kr. Helt i bunden finder man Genmab, hvor der dog ikke er nogen selskabsmæssige nyheder til at forklare faldet på 2,2 pct. til 522 kr. I bunden har Genmab selskab af Carlsberg, der dykker 1,2 pct. til 572,75 kr.

For at finde de lidt større kursudsving skal man uden for C20, hvor der fra morgenstunden har været regnskab fra det færøske olieselskab Atlantic Petroleum.

Regnskabet for 2014 var præget af en nedskrivning på 209,1 mio. kr., hvilket resulterede i et minus på bundlinjen på 218,3 mio. kr.

Selskabet producerede på sine tre felter, Blackbird, Ettrick og Chestnut, sidste år 586.000 tønder olie, hvilket var markant lavere end i 2013, hvor produktionen lød på 720.000 tønder.

Driftsresultatet før af- og nedskrivninger samt efterforskningsudgifter, EBITDAX, blev på 124 mio. kr., hvilket var et kraftigt fald fra 223,7 mio. kr. i 2013.

I forbindelse med regnskabet blev forventningerne også ændret, så selskabet nu venter et "positivt" EBITDAX-resultat for 2015 mod tidligere et resultat i intervallet 25-75 mio. kr.

Investorerne virker ikke til at være tilfredse med læsningen i regnskabet, da Atlantic Petroleum-aktien falder 6,3 pct til 41,90 kr.

Derimod er der fremgang til SAS i onsdagens handel. Ifølge en spritny undersøgelse fra Yougov ser det ud til, at SAS er kommet stærkere ud af den seneste tids strejke end konkurrenten Norwegian, der også har haft omfattende armlægninger med selskabets ansatte.

Begge selskabers omdømme har godt nok lidt under strejkerne ifølge undersøgelse, men SAS' ry er ikke blevet helt så slidt, som tilfældet er for den norske konkurrent.

SAS-aktien stiger ved 11.30-tiden 3,9 pct. til 13,40 kr.

Senere onsdag vil der være regnskaber fra Flügger, Prime Office, Skako og Arkil.