Aktier: Vestas tager teten med kæmpeordre

Vestas er onsdag i fokus med annonceringen af en kæmpeordre i USA i et marked, der er præget af forventningsfulde investorer før Federal Reserves nyheder onsdag aften.

Læs mere
Fold sammen

Det danske C20 Cap-indeks stiger onsdag morgen 0,6 pct. til 650,63 efter tirsdagens fald på 0,7 pct.

Dagen igennem vil investorerne vente med spænding på nyt om, hvorvidt Federal Reserves månedlige opkøb af obligationer, der udgør 85 mia. dollar, vil fortsætte med uformindsket styrke eller blive reduceret. Investorerne er splittede i spørgsmålet om en nedtrapning, men der lader dog til at være en smule konsensus om, at hvis der bliver skruet ned for opkøbene, så bliver der skruet ned med mellem 5 og 15 mia. dollar om måneden.

- Ifølge Bloomberg venter 34 pct. af økonomerne at nedtrapningen indledes nu, mens 26 pct. siger januar og de resterende 40 pct. tror på marts. Nordeas økonomer ser nu og januar som 50-50, skriver banken i sin morgenrapport.

Blandt de danske selskaber er Vestas nok engang i fokus onsdag efter annonceringen af en amerikansk ordre på 350 megawatt med mulighed for levering af yderligere 636 megawatt. Ordren kommer fra Enel Green Power, og de 175 møller på hver 2 megawatt skal leveres i 2014 og 2015.

Vestas skal desuden levere 17 V112-3,0 MW-møller til et projekt i Frankrig. Kunden er JP Energie Environnement (JPEE), der for første gang bestiller Vestas-møller til sit planlagte Moulin d'Emanville-projekt sydvest for Paris.

De to ordrer har sendt Vestas-aktien til vejrs med 4,4 pct. i 151,5 kr.

GSK og Genmabs ansøgning om brug af lægemidlet Arzerra til leukæmi-patienter, der ikke tidligere har modtaget behandling, er blevet stemplet som prioriteret af den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA. Arzerra er allerede godkendt i USA, men kun til patienter, der allerede har modtaget behandling, og den supplerende ansøgnings behandlingstid kan være reduceret med nogle måneder med det såkaldte Priority Review-stempel.

FDA har fastsat 19. april 2014 som den endelige dato for behandlingen af den supplerende ansøgning, og det har samlet set sendt aktien i vejret med 1,4 pct. i 217,9 kr.

Pandora har fået løftet sit kursmål hos Nordea til 325 kr. fra 300 kr. Anbefalingen af aktien hedder fortsat køb. Aktien stiger godt 1,5 pct. til 293,5 kr.

Et nyt holdingselskab under A.P. Møller-fonden skal styrke det aktive ejerskab af den samlede Mærsk-koncern og kan lette et salg af Dansk Supermarked og Mærsk-gruppens andel af Danske Bank på godt 20 pct., skriver dagbladet Børsen. Mærsks B-aktie stiger fra morgenstunden 0,3 pct. til 51.500 kr.

Blandt de mindre danske selskaber har Nordic Shipholding fået sine aktionærers ord for, at selskabet må gennemføre den planlagte rekonstruktion, der udvander ejerne til kun at sidde tilbage med en tiendedel af det gældsplagede rederi. Den efterhånden hårdt prøvede aktie dykkede tirsdag 10,5 pct. til 0,6 kr., men har endnu ikke rørt på sig onsdag.

TK Development har offentliggjort sit regnskab for de første ni måneder af 2013/2014, og selskabets underskud er mindsket markant. I tredje kvartal isoleret set er underskuddet før skat på 10,8 mio. kr. mod 286,4 mio. kr. i tredje kvartal året før.

TKD fastholder forventningerne til regnskabsåret 2013/2014. Selskabet venter dermed fortsat et positivt resultat før skat af de fortsættende aktiviteter. Aktien stiger 1,6 pct. til 6,25 kr.

/ritzau/FINANS