Aktier: Vestas tager spurten i den tidlige handel

Vestas lægger hårdt ud mandag morgen med at stige med over 4 pct. til 315,70 kr. Der er fokus på selskabet, efter det har fået årets største ordre.

Læs mere
Fold sammen

Det er Amerikanske Berkshire Hathaway Energy Renewables, som har bestilt turbiner med en samlet kapacitet på 400 megawatt. Ordren lyder på 200 V110-2.0 megawatt-møller, og de skal efter planen leveres fra andet kvartal af 2016.

C20 Cap stiger fra morgenstunden med 1,4 pct. til 1003,5.

Med i toppen ligger Genmab med en stigning på 3 pct. til 529 kr.

Ellers fortsætter den danske regnskabssæson i højt gear i indeværende uge. Men på den front er mandag dog en forholdsvis stille dag, idet regnskabsdataene klumper sig sammen tirsdag, onsdag og torsdag, hvor såvel Coloplast, Lundbeck, Vestas og William Demant byder op til dans sammen med en lang række mindre selskaber.

Novo Nordisks regnskab fra torsdag morgen giver fortsat selskabet medvind. Den lange weekend har givet analytikerne mulighed for nærlæsning af udviklingen i første kvartal. Oveni har Novo Nordisk meddelt, at de skal bygge en ny fabrik i Kalundborg til 1,5 mia. kr., og fabrikken ventes at være i fuld drift i 2020.

Fabrikken skal producere lægemiddelstoffer til blødermedicinen Novoseven samt fremtidige lægemidler til behandling af blødersygdomme. Og alene i år vil selskabet skabe omkring 250 nye arbejdspladser i Kalundborg.

Novo Nordisk ligger med i toppen mandag morgen med en stigning i kursen på 1,9 pct. til 386 kr.

Også Danske Bank løftede sløret for regnskabstallene fra årets tre første måneder torsdag. En række finanshuse har efterfølgende løftet kursmålet på aktien, der mandag stiger med 1,2 pct. til 191,30 kr.

Analytikerne står i kø for at hæve kursmål på transportkoncernen DSV efter torsdagens regnskab. Blandt andet Danske Bank og amerikanske Jefferies hæver barren til niveauet 260 kr. Aktien i DSV stiger i den første handel med 0,6 pct. til 232,70 kr.

Også Carlsberg har fået øget kursmålet. Det er den franske storbank Société Générale, der nu ser Carlsberg-aktiens værdi på 560 kr. i stedet for 510 kr. Den franske storbank anbefaler dog fortsat "sælg" af den danske bryggeriaktie, der mandag stiger med 0,8 pct. til 612 kr.

Analytikerne hos Goldman Sachs har placeret aktien i Novozymes på sin liste af særligt anbefalelsesværdige aktier - "conviction buy". Kursmålet er samtidig blevet hævet til 344 kr. fra 336 kr. Det fremgår af data fra Bloomberg News. Novozymes-aktien stiger med 1,8 pct. til 313 kr.

It-koncernen Columbus har købt kollegaen MW data, og det giver anledning til en opjustering af såvel omsætnings- som EBITDA-estimater. Columbus falder mandag morgen efter et kvarters handel med 1 pct. til 5,25 kr.

/ritzau/FINANS