Aktier: Vestas suser op på første handelsdag efter jul

Læs mere
Fold sammen

. Vestas nyder ekstra opmærksomhed onsdag morgen, hvor det danske aktiemarked overordnet set er lagt fra land med et plus.

Samlet går det ledende C25-indeks op med 0,3 pct. til 1149,75. Dermed følger indekset de små bevægelser, som har været tilfældet for de toneangivende indeks på børserne i Asien og USA, siden det danske marked lukkede fredag før julen.

- Trods julelukkede børser over det meste af Europa havde de amerikanske markeder allerede deres første handelsdag efter juleferien i går. De amerikanske aktier lukkede med små fald i et feriepræget marked, hvor likviditeten var langt under det normale, skriver chefanalytiker Kim Fæster fra Jyske Bank i en kommentar.

Blandt selskaberne stiger Vestas med 1,3 pct. til 438,50 kr. Vindmølleproducenten plejer typisk at få en del ordrer i december, og Vestas har da også allerede offentliggjort en pæn strøm af ordrer i løbet af måneden. Mere kan være på vej inden årsskiftet, hvor den nyligt vedtagne skattereform i USA også kan genåbne ordrestrømmen fra USA.

Indtil videre har Vestas i år offentliggjort ordrer på 9111 megawatt inklusive uannoncerede ordrer til og med tredje kvartal. I 2016 fik Vestas i alt 10.494 megawatt hjem i ordrebogen inklusive uannoncerede ordrer.

Også smykkeselskabet Pandora får opmærksomhed som følge af meddelelsen om, at hedgefonden Maverick Capital har reduceret sit sats på kursfald i aktien til under 0,5 pct. af Pandoras aktiekapital. I begyndelsen af november havde Maverick Capital en shortposition i Pandora på 1,31 pct., men den er siden over flere omgange blevet reduceret gradvist, og kort før jul faldt den til 0,48 pct.

Der er dog fortsat store aktive sats på yderligere Pandora-nedtur på børsen. AQR Capital Management og Coatue Management har således senest oplyst om shortpositioner på henholdsvis 1,99 pct. og 2,83 pct. af aktierne i Pandora.

Pandora-aktien starter onsdag med at stige 0,8 pct. til 669,50 kr.

Uden for C25-indekset kunne TCM Group sent fredag oplyse, at Carnegie, der har været stabiliseringsagent i forbindelse med køkkenselskabets børsnotering 24. november, er færdig med stabiliseringsperioden. Hen over stabiliseringsperioden har Carnegie købt godt og vel 768.000 aktier i TCM Group. Det svarer til omkring 73 pct. af investeringsbankens samlede støttemandat på 1.050.000 aktier.

For resten af støttemandatet, lidt over 282.000 aktier, har Carnegie dermed udnyttet overallokeringsretten. Dermed kommer det samlede antal af solgte aktier i TCM's udbud op på 7,28 mio., svarende til et bruttoprovenu på 713,6 mio. kr. til storaktionæren, kapitalfonden IK.

TCM Group starter med at ligge uændret i 98 kr.

Endelig stiger Parken Sport & Entertainment, efter at selskabets fodboldhold, FC København, i lørdags oplyste om salget af offensivprofilen Benjamin Verbic til ukrainske Dynamo Kiev. Salgssummen er ikke offentliggjort. Parken-aktien starter med at stige 2,9 pct. til 70 kr.

/ritzau/FINANS