Aktier: Vestas strøg frem i sommervarmt C20 Cap

Der har ikke været meget sol og sommer over det danske aktiemarked i de første dage i juni, men onsdag virkede det til, at investorerne havde fundet strandstolen, kolde pilsnere og det gode humør frem.

Anført af FLSmidth og Vestas steg det toneangivende C20 Cap-indeks pæne 2 pct. til 1005,49, efter at de første fem ud af seks handelsdage i juni har budt på fald.


Fra morgenstunden så det ellers ud til, at investorerne skulle indstille sig på endnu en dag med aktier i negativt terræn, men det billede ændrede sig i løbet af formiddagen.

- Stigningerne kommer i kølvandet på en række dårlige dage for aktier, der er faldet i lyset af, at renterne er steget relativt kraftigt, siger Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje, til Ritzau Finans.


Blandt selskaberne var der medvind til Vestas, der gennem joint venture-selskabet MHI Vestas muligvis kan have en pæn ordre i Tyskland i sigte.

I hvert fald er MHI Vestas, som er et samarbejde mellem Vestas og Mitsubishi, blevet valgt af Dong som foretrukken leverandør til det tyske havvindmølleprojekt Borkum Riffgrund 2, der har kapacitet på 450 megawatt (MW).


Det er blandt andet ydeevnen i den store V164-8,0 MW-vindmølle, som er Dongs begrundelse for at have valgt det dansk-japanske selskab. Der er dog endnu ikke tale om en fast ordre, men Dong venter at underskrive en aftale senere på året.


Den mulige udsigt til en ordre gav medvind til Vestas-aktien, som steg 3,3 pct. til 329,30 kr.


Det var dog ikke helt nok til en førsteplads i C20 Cap-regi. Her endte derimod FLSmidth på en dag, hvor der ikke var nogen direkte nyheder omkring selskabet. Mine- og råvareraktierne havde det dog generelt set godt i Europa, hvilket kan have haft en positiv afsmitning på den danske ingeniørkoncern.


FLS-aktien steg 4,8 pct. til 341,50 kr.


Der var også medvind til Genmab, der satte kursrekord med en stigning på 3 pct. til 617 kr.


I den anden ende af skalaen faldt GN Store Nord-aktien - som det eneste C20 Cap-papir - med 0,2 pct. til 146 kr. Faldet kom efter en stigning på 6,6 pct. tirsdag oven på et sæt gode salgstal fra USA. Kollegaen William Demant sluttede også i bunden af eliteindekset - dog med en stigning på 1,1 pct. til 567 kr.


Onsdagens største kursudsving skulle man dog finde ude blandt sidepapirerne, hvor aktien i det gældsplagede rederi Torm, der i øjeblikket arbejder på en restrukturering, dykkede med hele 48,9 pct. til 0,35 kr.


Faldet kom i forlængelse af en meddelelse tirsdag eftermiddag, hvor Torm oplyste, at man er nået lidt længere med planerne for restruktureringen, der betyder, at de nuværende aktionærer efter restruktureringen vil sidde tilbage med mindre end 1 pct. af aktierne i det fortsættende selskab.


Der var også nyt fra tøjkoncernen IC Group, der sælger sit hovedkontor i København for 150 mio. kr. for at flytte ind i mindre lokaler et andet sted i hovedstaden.

Det blev tilsyneladende modtaget positivt, da IC Group-aktien steg 1,9 pct. til 190 kr.


/ritzau/FINANS