Aktier: Vestas-stigning trækker C20 Cap op

Det er som ventet en god tirsdag morgen for Vestas, hvis aktie åbner 2,0 pct. højere til 546 kr. Det sker efter en positiv analyse fra det norske finanshus DNB, som starter sin dækning af vindmølleproducenten med både en købsanbefaling og et kursmål på 630 kr.

Arkivfoto: Det er som ventet en god tirsdag morgen for Vestas, hvis aktie åbner 2,0 pct. højere til 546 kr. Det sker efter en positiv analyse fra det norske finanshus DNB, som starter sin dækning af vindmølleproducenten med både en købsanbefaling og et kursmål på 630 kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

C20 Cap-indekset åbner 0,35 pct. højere i 1083,64 tirsdag.

Udover bidraget fra Vestas er det også en god morgen for Genmab, der med en kursstigning på 1 pct. igen er med til at trække indekset opad. Genmab-aktien handles til 1463 kr.

HVIDVASKNING I BANKER

Tirsdagen starter med dårligt nyt til Danske Bank, der er involveret i en sag om hvidvask af penge i sin estiske afdeling, afslører Berlingske. Banken har i en pressemeddelelse erkendt, at den hverken har haft de fornødne rutiner eller systemer til at opdage eller modarbejde hvidvaskningen.

Danske Bank falder med 0,9 pct. tirsdag morgen og handles til 239,80 kr.

Berlingske skriver, at blandt andet Nordea også er involveret i sagen. Nordea-aktien åbner uændret tirsdag og handles til 79,45 kr.

SORT GULD GIVER GRØN KURS

A.P. Møller-Mærsk og selskabets samarbejdspartnere fortsætter til anden fase af udviklingen af det norske oliefelt Johan Sverdrup. Feltet menes at indeholde mellem 2 og 3 mia. tønder olie.

Mærsk B-aktien åbner tirsdag 0,6 pct. højere i 12.120 kr.

Forsikringsselskabet Topdanmark har fået sænket sit kursmål til 177 kr. fra 184 kr. af britiske Barclays, skriver Reuters. Finanshuset gentager anbefalingen "ligevægt". Topdanmark-aktien åbner tirsdag 0,1 pct. højere i 179,60 kr.